Naționala Bulgariei, sancționată de UEFA pentru rasism

UEFA a stabilit sancțiunea pentru naționala Bulgariei, după scandările rasiste de la meciul cu Anglia.

Bulgaria va juca următorul meci din preliminariile EURO 2020 fără spectatori, a decis joi UEFA, ca sancţiune după incidentele cu caracter rasist din partida cu Anglia, de la Sofia, de pe 14 octombrie. De asemenea, Bulgaria va intra într-o perioadă probatorie de doi ani, iar în cazul repetării incidentelor va juca şi un al doilea meci fără spectatori.

Federaţia de fotbal din această ţară a fost sancţionată cu amendă în valoare de 75.000 euro pentru manifestările rasiste ale suporterilor naţionalei, şi cu alţi 10.000 euro pentru huiduielile din timpul intonării imnului Angliei.

Şi Federaţia engleză va trebui să achite o amendă de 5.000 euro pentru faptul că fanii Albionului au perturbat, la rândul lor, momentul intonării imnului Bulgariei.

Bulgaria, pe ultimul loc în Grupa A în preliminariile EURO 2020, va juca astfel în faţa unor tribune goale partida cu Cehia, de pe 17 noiembrie.

Înfrângere rușinoasă

În urmă cu două săptămâni, Anglia a învins fără drept de apel, cu scorul de 6-0, naţionala bulgară, la Sofia, însă partida a fost perturbată de o parte a suporterilor locali, care i-au insultat pe jucătorii de culoare din echipa oaspete, imitând strigătele de maimuţă şi făcând saluturi naziste.

12 persoane au fost arestate de poliţia bulgară după meciul disputat pe stadionul Vasil Levski, jocul fiind oprit temporar de arbitru, conform protocolului în trei etape conceput de UEFA.

Instanţa conducătoare a fotbalului european a anunţat deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva Bulgariei, printre acuzaţiile aduse numărându-se comportamentul rasist şi aruncarea de obiecte din tribune.

La patru zile de la incidente, selecţionerul naţionalei de fotbal a Bulgariei, Krasimir Balakov, a demisionat invocând însă rezultatele nesatisfăcătoare, după ce acelaşi lucru îl făcuse preşedintele federaţiei, Borislav Mihailov. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel