MRU și Lazlo Tokes își împing partidele în PPE

mru dc
mru dc

Mihai Răzvan Ungureanu și Lazlo Tokes vor ca partidele lor, Forța Civică (FC) respectiv Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), să devină părți integrante ale Partidului Popular European (PPE), potrivit Mediafax.

Profitând de prezența liderilor populari europeni la București, Mihai Răzvan Ungureanu și Lazlo Tokes au demarat procedura pentru ca partidele lor să intre în PPE. "Începând cu zilele care urmează, demarează procedura statutară de verificare a capacităţii partidului Forţa Civică de a deveni membru al PPE. Sper din tot sufletul ca în termenul descris de regulamentul de extindere al PPE să avem din partea României încă o formaţine politică membru a celui mai mare club politic din Uniunea Europeană,” le-a declarat fostul prim-ministru ziariștilor, într-o declarație de presă.

La doar jumătate de oră de la anunțul public al fostului director SIE, liderul PPMT Lazlo Tokes a anunțat că formațiunea sa a înaintat cererea de aderare la Partidul Popular Eurpean. "Partidul Popular Maghiar din Transilvania a înaintat cererea de aderare la Partidul Popular European şi conform acesteia reprezentanţii partidului au fost invitaţi la acest Congres," a spus Lazlo Tokes pe holurile Parlamentului. De asemenea, liderul maghiarilor din Transilvania a salutat ”cu bucurie” faptul că în programul PPE vor exista paragrafe "privind drepturile minorităţilor autohtone şi interesele regionale ale minorităţilor naţionale,” precizând că acest lucru se întâmplă în premieră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel