Moneda veche care te poate îmbogăți. Se vinde cu 3.000 de euro pe internet

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Colecționarii de monede se uită tot timpul printre zecile de anunțuri postate zilnic de pe Olx în speranța că vor găsi noi monede rare cu care să-și completeze colecția.

Colecționarii sunt dispuși să plătească bani frumoși pentru o monedă rară din 2008. Recent un anunț apărut pe Olx arată că bărbatul a scos la vânzare o monedă de un euro pe suma de 16.367 de lei, adică echivalentul a peste 3.000 de euro.

Cu câți bani se vinde

Moneda e într-o stare foarte bună - ţine să precizeze autorul anunţului. „Vând monedă de 1 euro 2008. Este o monedă destul de rară pentru cunoscători. Predare personală în Popești Leordeni”, se arată în anunțul postat pe OLX.ro.

O altă monedă de colecție, de un euro, din 2002, e vândută la prețul de 8.000 de euro. Moneda cu bufniță are un diametru de 23.20 mm, o grosime de 2.33 mm. Potrivit informațiilor, imaginea bufniței este o copie după o monedă veche ateniană de 4 drahme (secolul V î.Hr.).

Pe acelaşi site de anunțuri poate fi găsită la vânzare și o monedă de un euro din acelaşi an, din Grecia, cu litera „S” încadrată în steluță, la prețul de 7000 de euro.

Monedele euro grecești au diverse desene pentru fiecare dintre cele opt valori. Toate au fost desenate de Georgios Stamatopoulos. Pe monedele mici sunt ilustrate corăbii grecești. Pe cele medii apar personalități din istoria greacă iar pe cele mari apar două personaje din mitologia grecească. 

Bancnote de colecţie

Un alt utilizator al site-ului amintit a scos la vânzare o bancnotă de 20 de lei cu chipul Ecaterinei Teodoriu, emisă de Banca Națională a României, în ediție limitată, în anul 2021. Prețul cerut pentru această bancnotă este de nu mai puțin de 6.800 de lei. În plus, proprietarul a ținut să-i anunțe pe potențialii clienți că prețul este negociabil. „Vând bancnote de 20 lei în stare foarte, foarte bună. 6.800 de lei. Prețul este negociabil. Rog seriozitate.”, sună anunțul de vânzare al bancnotei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel