EXCLUSIV  Monda, magazin de unde pleci cu bani în buzunar după ce faci cumpărături

second hand
second hand

În urmă cu vreo zece ani, a intra în second-hand nu era un lucru văzut neapărat cu ochi buni. În zilele noastre însă lucrurile s-au schimbat și este o adevărată aventură plăcută să cauți cele mai frumoase produse.

După ce am avut mai multe experiențe neplăcute în mall, în magazine cunoscute, mi-am dat seama că portofelul devine din ce în ce mai ușor din cauza unor lucruri de proastă calitate. Cu siguranță, dublul standard în România nu este doar la alimente sau cosmetice, ci și la haine. Să luăm un exemplu: rochie de la Zara, 150 lei, spălată de două ori, rezultatul: scămoșată și intrată la apă. O ai de o săptămână, dar arată de cel puțin un an. Un alt exemplu: palton la 550 lei, găsit în perioada reducerilor la 300 de lei... dovadă că locațiile și salariile angajaților trebuie susținute... căci de calitatea produselor nu poate fi vorba. După un an de purtat, arată ca și când îl ai de vreo cinci. Și exemplele pot continua.

Din vorbă în vorbă, căci de publicitate nu prea am văzut să se bucure, am aflat că există un lanț de magazine second hand: Monda. Acesta nu este un articol publicitar, ci povestea unei experiențe de la cumpărături. Prețurile sunt extrem de mici, cu 40 de lei poți să îți iei o pereche de blugi, un tricou, o cămașă și o fustă. Niciun articol vestimentar nu pare uzat. Hainele sunt bine îngrijite. Poate doar atunci când cumperi la 19 lei kilogramul, adică spre finalul lotului, mai găsești haine cu mici defecte. La mall, cu suma asta, îți iei ceva de mâncare eventual.

La nivelul Bucureștiului sunt zece magazine, dacă nu mă înșel. Prima dată am intrat în cel de la Ion Mihalache, dar am ajuns și în Obor, Doamna Ghica, Piața Muncii și Iuliu Maniu. A fost la fel de plăcut în toate: hainele sunt frumos așezate pe umerașe, este curat, personalul te ajută dacă ai întrebări, nu urlă muzica în difuzoare cum este la mall, hainele - în cea mai mare proporție - nu au defecte, unele dintre ele fiind și cu etichetă. Am intrat și în alte second-hand-uri, mult mai cunoscute, unde nu era mai nimeni, adică niciun client, hainele se vedea că sunt uzate și calitatea poate nu atât de bună.

Un minus

La Monda hainele sunt aduse din Anglia, Olanda, Germania, Austria și Elveția. Găsiți ce vreți, de la haine elegante pentru birou, la haine sport de urcat pe munte, la fel și încălțămintea, toate sunt de la branduri renumite sau mai puțin cunoscute, dar sunt de calitate. Singurul minus este aglomerația. Uneori, nu este prea plăcut să stai acolo, să iei fiecare umeraș la rând, lovindu-te de alți clienți. Nu este o oră la care să zici că este mai liber, dar cu puțină răbdare vă veți... înnoi garderoba. Și nu uitați că îmbrăcându-vă de la second-hand faceți un bine nu doar buzunarului dumneavoastră, ci și planetei. Atunci când hainele și încălțămintea sunt aruncate se formează, în timp, cantități imense de deșeuri care se descompun în zeci de ani și care emană în atmosferă substanțe nocive pe care noi le inhalăm. Știați că producția unui singur tricou de bumbac necesită 2700 de litri de apă? Și când ne gândim că există țări în lumea aceasta în care apa potabilă este un lux și oamenii sunt afectați zilnic de acest lucru. 

Un lucru important legat de Monda este că prețurile diferă aproape zilnic. Haideți să vedem cum:

În prima zi când este adusă marfă nouă:

– 99 lei/kg la haine și articole din piele,

– 119 lei/kg la încălțăminte.

A doua zi:

– 89 lei/kg la toate produsele.

Restul primei săptămâni:

– 69 lei/kg la toate produsele.

APOI PREȚURILE SCAD DUPĂ CUM URMEAZĂ:

În a doua săptămana prețul este 49 lei/kg.

În a treia săptămână produsele ajung la 39 lei/kg.

În a patra săptămână prețul, în primele două zile, este 29 lei/kg, iar restul săptămânii doar 10 lei/kg.

Apoi ciclul se reia. Pe Facebook Monda găsiți o mică parte din produsele pe care le au în stoc.

Dacă și dumneavoastră aveți experiențe plăcute în astfel de magazine, vă rugăm să ne scrieți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel