Mii de suporteri ai echipei Algeriei au sărbătorit în Franţa calificarea în finala CAN 2019

Mii de suporteri ai echipei de fotbal a Algeriei au ieşit în stradă duminică seara în Franţa pentru a sărbători calificarea favoriţilor în finala Cupei Africii pe Naţiuni 2019, după victoria cu 2-1 în faţa Nigeriei, în cea de-a doua semifinală a competiţiei din Egipt, provocând tensiuni sau incidente la Marsilia, Paris şi Lyon, informează AFP.

Pe bulevardul Canebiere, la Marsilia, unde fanii "Fenecilor" au urmărit meciul la televizoarele scoase pe trotuare, al doilea gol al algerienilor a declanşat un val de nebunie. Petarde şi fumigene au fost aruncate pentru a marca victoria, în timp ce mii de persoane s-au îndreptat spre Vechiul Port, unde accesul era interzis ca urmare a unor evenimente legate de Ziua Franţei. Forţele de ordine au fost nevoite să intervină, reţinând mai multe persoane care au încercat să escaladeze barierele amplasate şi au aruncat cu petarde şi diverse proiectile.

Incidentele au continuat şi la primele ore ale dimineţii de luni, când de zeci de tineri pe scutere sau pe motociclete au improvizat curse pe două roţi sau au dat foc la cauciucuri. Alţii au bombardat forţele de ordine cu sticle şi pietre, în timp ce acestea încercau să stingă pubelele incendiate.

La Paris, pe Champs-Elysees, automobiliştii s-au lansat într-un concert asurzitor de claxoane, în timp ce spre dimineaţă mii de fani au invadat celebrul bulevard, iar forţele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene după ce situaţia a degenerat în incidente. Poliţiştii au fost şi aici ţinta pietrelor şi a petardelor, în timp ce bulevardul era presărat cu biciclete şi trotinete distruse.

Conform unui bilanţ provizoriu al poliţiei, 25 de persoane au fost reţinute.

Şi la Lyon, scenele de bucurie au lăsat loc ciocnirilor între tineri şi forţele de ordine, numeroase vehicule fiind incendiate.

Reprezentativa de fotbal a Algeriei s-a calificat în finala Cupei Africii pe Naţiuni 2019, duminică, după ce a învins selecţionata Nigeriei cu scorul de 2-1 (1-0), la Cairo, în a doua semifinală a turneului final din Egipt.

Algerienii s-au impus prin golurile marcate de William Troost-Ekong (40, autogol) şi Riyad Mahrez (90+5), respectiv Odion Ighalo (73 - penalty), urmând să întâlnească în finală echipa Senegalului. Golul victoriei a fost marcat din lovitură liberă de jucătorul echipei Manchester City, care a contribuit şi la deschiderea scorului, autogolul lui Troost-Ekong venind după centrarea sa.

Egalarea a venit după un penalty acordat pentru henţ, în urma consultării arbitrajului video.

În prima semifinală, Senegalul a trecut de Tunisia cu 2-1, după prelungiri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel