Mihai Răzvan Ungureanu vrea conducerea Partidului Forţa Civică

MRU2 DC
MRU2 DC

Liderul Iniţiativei Civice de Centru Dreapta (ICCD), Mihai Răzvan Ungureanu, şi-a recunoscut joi la TVR1 calitatea de membru al Partidului Forţa Civică şi a anunţat că va candida la preşedinţia acestuia. 

Întrebat în primă instanţă de moderatorul Mihai Rădulescu, cum vor decurge relaţiile cu "greii Partidului Democrat Liberal (PDL)," acum că se coagulează această formaţiunea de dreapta, liderul ICCD, nu a preconizat nişte eventuale probleme sau divergenţe pregnante între dânsul şi unii lideri PDL, ci a afirmat doar că "există o problemă în a ne înţelege asupra unor obiective unice." Acesta a subliniat că toţi cei care se învârt în jurul Alianţei România Dreaptă (ARD) sunt interesaţi de viitor, au nevoie de încredere, prudenţă şi atenţie şi a numit noua formaţiune de dreapta un "experiment politic." "Această Alianţă a Dreptei e neobişnuită, prin prisma alcătuirii ei din partide precum Noua Republică şi ICCD, toată această galerie de partide fiind în sine un experiment politic," a afirmat fostul director SIE.

Într-un anunţ adresat mass-media tot joi, Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că Partidul Forţa Civică (PFC) îşi va alege vineri, în cadrul Convenţiei Naţionale noua structura de conducere, dar a evitat să spună dacă este membru oficial al partidului, sau dacă va candida pentru preşedinţia acestuia. Joi seara însă, liderul ICCD, a recunoscut că este parte integrantă a PFC şi că va încerca vineri la Sala Polivalentă, să preia conducerea Forţei Civice. "Este un partid mic care şi-a păstrat puritatea ideologică. Nu va face de ruşine o întreagă flotă," a declarat fostul prim-ministru referitor la partidul a cărui preşedinţie şi-o doreşte.

La finalul emisiunii, MIhai Răzvan Ungureanu a fost  rugat să spună dacă i-ar fi frică în eventuale lupte prezidenţiale, de oameni politici precum Sorin Oprescu sau Crin Antonescu şi care dintre cei doi ar putea reprezenta un contracandidat mai puternic. "Să ajungem acolo. Acum valorific cât pot de mult atuurile pe care le am şi cu care pot umple fişa postului de candidat de prezidenţiale," a replicat liderul ICCD. Mihai Razvan Ungureanu a declarat într-un interviu acordat Alpbach News la sfârşitul lui august că se va gândi “serios” la o eventuală candidatură la alegerile prezidenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel