Messi, Neymar şi Mbappe ar putea veni pe Arena Naţională. Se poartă negocieri pentru un super amical

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Paris Saint Germain ar putea fi invitată la un turneu amical la Bucureşti, pe Arena Naţională, iar românii i-ar putea vedea astfel de aproape pe Mbappe, Neymar şi Messi. 

Conform Fanatik, Adrian Thiess, omul care a organizat triunghiularul dintre Fiorentina, Dortmund şi Rapid Bucureşti, s-ar fi înţeles cu reprezentanţii clubului parizian pentru un turneu internaţional amical la Bucureşti, la care să participe toate vedetele echipei. 

Celelalte două participante la acest turneu ar urma să fie Liverpool, echipa antrenată de germanul Jurgen Klopp, dar şi Dinamo Kiev, echipa lui Mircea Lucescu. 

Meciurile ar urma să se dispute în iulie 2023, când cluburile de top din Europa joacă meciuri amicale pentru pregătirea noului sezon. În acest moment, s-ar mai purta negocieri doar cu cei de la Liverpool. 

Tot Adrian Thiess s-a ocupat şi de aducerea lui PSG în Germania, în vara lui 2019. Atunci, parizienii au jucat două meciuri amicale, cu Dynamo Dresda şi FC Nurnberg, mai arată sursa citată. 

Messi vs Ronaldo, posibil duel la Riad 

Paris Saint-Germain, echipa campionului mondial argentinian Lionel Messi, va înfrunta o selecţionată compusă din cei mai buni jucători ai cluburilor saudite de fotbal Al-Hilal şi Al-Nassr, la care s-a transferat recent starul portughez Cristiano Ronaldo, a anunţat clubul din capitala Franţei, citat de AFP.

Parizienii se vor deplasa într-o primă fază la Doha, pe 17 ianuarie, aşa cum obişnuiesc cu ocazia unor stagii sau turnee, după ce clubul PSG a fost preluat în 2011 de fondul suveran Qatar Sports Investment (QSI).

Dar dincolo de aspectul financiar al operaţiunii, care îi va implica pe sponsorii campioanei Franţei, călătoria va fi ocazia unei reîntâlniri pe teren între Messi şi Ronaldo, rivali istorici în fotbalul mondial de mai bine de zece ani.

Atacantul portughez s-a despărţit luna trecută, în termeni deloc amiabili, de clubul englez Manchester United, pentru a semna un contract valabil până în 2025 cu Al-Nassr, unde se estimează că va câştiga 200 de milioane de euro pe perioada contractului.

Venirea sa se înscrie în dorinţa autorităţilor din Arabia Saudită de a atrage atenţia asupra campionatului, în vederea unei posibile candidaturi la organizarea Cupei Mondiale din 2030, alături de Grecia şi Egipt, după ce vecinul său Qatar tocmai a găzduit Cupa Mondială 2022.

Oportunitatea este aşadar bună pentru regat de a planifica o nouă întâlnire între Cristiano Ronaldo, cvintuplu câştigător al Balonului de Aur, şi Messi, care a primit la rândul său de şapte ori prestigiosul trofeu, în cadrul unui meci amical pe stadionul internaţional Regele Fahd din Riad.

Rivalitatea celor doi a animat fotbalul mondial din 2009 şi până în 2018, când ambii au jucat în liga spaniolă, Ronaldo la Real Madrid şi Messi la FC Barcelona.

Antrenorul francez Rudi Garcia, care o pregăteşte în prezent pe Al-Nassr, a confirmat duminică meciul. "Va fi o combinată între Al-Hilal şi Al-Nassr. Pentru dezvoltare, pentru a o vedea pe PSG, pentru a vedea marii jucători parizieni, este de fapt un lucru bun. Principalul lucru este că arată cât de pasionată este Arabia Saudită de sport, de fotbal", a subliniat Garcia, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel