Mercedes Benz va creşte producţia de maşini electrice

Fotografie creată de Victoria Ouarets, de la Pexels
Fotografie creată de Victoria Ouarets, de la Pexels

Mercedes anunţă că după 2025 este posibil să aibă fabrici care vor produce exclusiv maşini electrice. 

Producătorul auto german previzionează că liniile sale de producţie din fabrici vor trece integral la producerea exclusivă de vehicule electrice chiar mai rapid, a anunţat şeful de producţie Joerg Burzer, într-un interviu acordat Reuters

"Construirea unei fabrici pentru maşini pe baterii necesită timp. Avem o altă abordare. Cu siguranţă în următorii ani vom avea unele linii de producţie exclusiv pentru vehicule electrice, vom vedea fabrici întregi axate pe EV, aceasta este tema pentru a doua jumătate a deceniului", a declarat Burzer.

Producătorul de maşini premium va lansa producţia modelului EQE la Bremen mai târziu în acest an, ulterior urmând să fie produs la uzinele din Beijing şi Tuscaloosa.

Mercedes se bazează pe acest model, versiunea electrică a E-class, pentru a-şi majora vânzările de vehicule electrice, după ce a renunţat la investiţiile în motoarele cu combustie pentru platformele unde se produc doar maşini electrice.

"Cu EQE produs la Bremen şi apoi la Beijing, venim pe un segment în care putem livra volume mult mai ridicate", a explicat Burzer, citat de Agerpres.

Doar 2 din 100 de maşini vândute de Mercedes în 2021, electrice



În 2021, doar 2,3% din vânzările de maşini Mercedes-Benz au fost reprezentate de vehiculele electrice pe baterii, procentul urcând la 11% dacă sunt incluse hibridele plug-in, care au atât motor cu combustie, cât şi o baterie.

Începând din 2025, vehiculele electrice şi hibride ar urma să reprezinte 50% din vânzări.

Modelele existente sunt produse în fabrici unde se produc şi vehicule alimentate cu motoare cu combustie, bateriile fiind transportate pe calea ferată de la uzina Sindelfingen către fabricile din Germania şi Ungaria.

În viitor, asamblarea şi producţia bateriilor ar putea fi adusă mai aproape de fabricile auto, a declarat Burzer. 

Mercedes EQXX are panouri solare pe plafon. Distanţa pe care o poate parcurge, UN RECORD

Cei de la Mercedes spun că poate parcurge peste 900 km la o încărcare completă. Panourile solare montate pe plafon asigură energia suplimentară pentru aer condiţionat şi lumini, în timp ce scaunele sunt confecţionate dintr-un material asemănător cu pielea. 

Cu toate astea, distanţa estimată pe care o parcurge maşina când este complet încărcată se datorează unor simulări pe calculator, pentru că ea nu a fost condusă pe atâţia kilometri. Dacă cei de la Mercedes au, totuşi, dreptate, aceasta este cea mai mare distanţă pe care o poate parcurge o maşină electrică. Un test pe şosea va fi efectuat în această primăvară, mai transmit cei de la Mercedes. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel