Medicul care l-a resuscitat pe Christian Eriksen, primele declaraţii. "S-a agăţat de viaţă"

Facebook Christian Eriksen
Facebook Christian Eriksen

Morten Boesen, medicul echipei naţionale a Danemarcei, este omul care l-a resuscitat pe Christian Eriksen, prăbuşit pe teren în minutul 43 al partidei dintre Danemarca şi Finlanda, de la EURO. 

„Am fost chemați când s-a prăbușit pe gazon. Stătea pe o parte și respira. Inițial am simțit că avea puls, dar, imediat, lucrurile s-au schimbat. Am început rapid manevrele de resuscitare.

Doctorul de la stadion ne-a ajutat enorm, ca și restul echipei de urgență. L-am readus printre noi și am vorbit cu el înainte de a-l transporta la spital. Din fericire, s-a agățat de viață”, a spus medicul Morten Boesen, citat de Prosport.

Selecţionerul danez, primele declaraţii după meci 

La rândul său, selecționerul Danemarcei Kasper Hjulmand a vorbit despre Christian Eriksen: „Avem jucători care sunt terminaţi emoţional. Jucători care nu ar mai fi putut intra pe teren. Dar s-au ţinut unii pe alţii. A fost o experienţă traumatizantă. Încercăm să ne revenim şi să mergem mai departe aşa cum putem. Suntem profesionişti. Vom procesa ce s-a întâmplat şi vom continua împreună”.

Simon Kjaer, providenţial în salvarea lui Eriksen

Conform Marca, Simon Kjaer a jucat un rol monumental în procesul de salvare a vieții fotbalistului danez prăbușit pe teren la finalul primei reprize a partidei cu Finlanda de la Copenhaga, la EURO 2020. După ce Eriksen a picat cu fața pe gazon, căpitanul Danemarcei, Kjaer, a alergat din poziția sa de apărător până la colțul terenului unde a avut loc incidentul, luându-i pulsul colegului său și asigurându-se că nu-și înghite limba, lucru care ar fi putut duce la sufocare.

Chiar dacă medicii au intervenit la rândul lor extrem de prompt, Kjaer a avut prima intervenție care i-a permis circulația aerului către plămâni, fiindcă limba devine cel mai tare mușchi al corpului și poate bloca respirația. Actele eroice ale căpitanului danez, legitimat la AC Milan, nu s-au terminat acolo. După ce le-a arătat calea medicilor, pe teren, acesta a format și peretele de intimitate alături de colegi în fața lui Eriksen. Ulterior, acesta a consolat-o și pe partenera lui Christian, Sabrina, alături de care fotbalistul are doi copii.

VEZI Kjaer, rol vital în recuperarea lui Eriksen. Bunul prieten a făcut tot posibilul pentru a-i salva viața

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel