Medic Alexandru Caloian, despre starea antrenorului Eugen Neagoe, după o noapte la Floreasca

Primele declarații despre starea de sănătate a antrenorului dinamovist Eugen Neagoe, după o noapte la Spitalul Floreasca, au fost oferite de medicul Alexandru Caloian.

Alexandru Caloian, medic specialist în medicină de urgenţă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat, duminică seara, că antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Eugen Neagoe, care şi-a pierdut cunoştinţa în timpul partidei cu Universitatea Craiova de pe Arena Naţională, este stabil şi se află în curs de investigaţii. 'Domnul Neagoe a fost adus la camera de gardă a Spitalului de Urgenţă Floreasca conştient, stabil din punct de vedere al funcţiilor vitale şi în acest moment este în curs de investigaţii. Domnia sa şi-a exprimat dorinţa ca datele privind diagnosticul, evoluţia şi tratamentul să fie făcute publice de către familie atunci când aceştia vor dori. În acest moment este stabil, atât pot să vă spun. Colegii de la cardiologie vor decide cât este necesar să rămână în spital', a spus medicul.

Întrebat dacă intervenţia medicilor de pe ambulanţă în primele minute au fost importante, Caloian a răspuns: 'Orice intervenţie este importantă în primele minute în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor unei persoane aflate în suferinţă'. 'Nu pot spune eu dacă va mai putea antrena sau nu. Acest aspect nu pot să îl transmit eu. Va fi în funcţie de diagnosticul şi tratamentul ulterior. Stresul poate fi un factor favorizant în derularea anumitor patologii, dar nu numai stresul. Şi nu pot spune că doar stresul a dus la starea dânsului', a adăugat Alexandru Caloian.

Neagoe, vizitat de dinamoviști

Deşi medicul nu a confirmat diagnosticul, managerul sportiv al clubului de fotbal Universitatea Craiova, Silvian Cristescu, a declarat, duminică noaptea, după ce l-a vizitat pe Eugen Neagoe la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, că antrenorul a suferit un infarct în momentul în care şi-a pierdut cunoştinţa în timpul partidei de pe Arena Naţională.

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Eugen Neagoe, a suferit, duminică seara, în timpul partidei cu Universitatea Craiova, din cadrul etapei a doua a Ligii I, o sincopă şi a fost nevoie de intervenţia medicilor de pe ambulanţa aflată la Arena Naţională pentru a-i acorda primul ajutor. În minutul 25 al partidei, arbitrul Istvan Kovacs a fluierat întreruperea partidei şi a permis intrarea ambulanţei pe teren până la banca tehnică a echipei Dinamo, unde antrenorul Eugen Neagoe era căzut în stare de inconştienţă. Tehnicianul a fost suit pe targă şi urcat în ambulanţă unde i s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, medicii folosind şi un defibrilator. După aproximativ 15 minute, antrenorul dinamovist a părăsit Arena Naţională în ambulanţa în care i s-a acordat primul ajutor. Echipa de fotbal Dinamo a fost învinsă, duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală, de formaţia Universitatea Craiova cu scorul de 2-0 într-o partidă contând pentru etapa a doua a Ligii I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel