Meci amânat din cauza poluării

Poluarea din Ciudad de Mexico a amânat mai multe competiții sportive
Poluarea din Ciudad de Mexico a amânat mai multe competiții sportive

Meciul de fotbal dintre Club America şi Club Leon, programat miercuri în semifinalele turneului Clausura a ligii mexicane (Liga Mx), a fost amânat pentru joi din cauza calităţii scăzute a aerului din Ciudad de Mexico, relatează EFE.

Autorităţile capitalei mexicane şi Liga Mx au convenit amânarea pentru joi a meciului din cauza riscului pentru sănătate în cazul practicării de activităţi sportive într-un aer poluat. Fumul rezultat de la incendiile de vegetaţie din apropierea capitalei a condus la creşterea nivelului de poluare până la valori potenţial dăunătoare sănătăţii umane. 

Comisia de Mediu din Ciudad de Mexico a fost nevoită să acţioneze după ce vizibilitatea din oraş a început să scadă săptămâna trecută din cauza cenuşii şi a fumului prezente în aer.

Meciurile dintre America şi Leon se vor disputa joi şi duminică, în aceleaşi zile ca semifinala dintre Tigres UANL şi Rayados Monterrey. 

Baza Comitetului olimpic mexican, unde se antrenau o serie de sportivi pentru Jocurile Panamericane de la Lima, a fost închisă din cauza aerului cu o concentraţie periculoasă de particule fine, care a atins 158 micrograme pe metru cub de aer. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă o limită zilnică de 25 de micrograme pe metru cub. Mediile anuale care depăşesc această valoare sunt asociate cu o creştere pe termen lung a riscului de deces prematur.

Au fost întrerupte şi meciurile de baseball programate la Ciudad de Mexico în aceste zile. 

Vezi și: Renault vizată de o anchetă pe tema noxelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel