Măsură ȘOC în fotbalul european: Jucătorii nu vor mai avea voie să lovească mingea cu CAPUL

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Tinerii fotbaliști nu vor mai avea dreptul să loveascăcu capul mingea la antrenamentele echipelor lor.

Tinerii fotbaliști scoțieni nu vor mai avea dreptul să lovească mingea cu capul la antrenamente, atunci când au mai puțin de 12 ani, din cauza riscului de demență atunci când cresc, conform Agerpres.

BBC a transmis că Federația scoțiană de fotbal (SFA) intenționează să anunțe oficial interdicția în cursul lunii curente.

Scoția nu este prima țară din lume care intruduce măsura

 

Scoția ar fi prima țară europeană care ar introduce o astfel de măsură, după ce Statele Unite au lansat-o în 2015, ca urmare a scandalurilor legate de starea de sănătate a unor foști sportivi profesioniști care suferă de demență.

În octombrie 2019, Universitatea din Glasgow a făcut un studiu asupra jucătorilor scoțieni și au evidențiat că aceștia au de 3,5 ori mai multe șanse să moară de o boală neurodegenerativă decât media.

Vârsta, motiv de neînțelegeri

 

„Sunt întrebări legate de vârsta limită, dar, conform speculațiilor, ar fi de 12 ani. Asta ar însemna că un copil de 13 poate lovi mingea cu capul fără riscuri. Cum se poate ști acest lucru?", a reacționat într-un comunicat Peter McCabe, președintele asociației Headway de luptă împotriva maladiilor neurodegenerative.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24