Maşina la care expresia "priveşte cerul" capătă sens. "De obicei prezentăm şi date tehnice, dar nu ştim cine ar mai fi atent"

Inspectorii Registrului Auto Român au fost fermecaţi de o maşină. 

"“Privește cerul!” capătă cu adevărat sens când norii se oglindesc în bordul și caroseria unui MG din 1960.

De obicei prezentăm și câteva date tehnice, dar nu știm cine ar mai putea fi atent să le citească", au transmis cei de la RAR pe Facebook. 

Dacă inspectorii RAR nu au prezentat datele tehnice, o să o facem noi. 

MG MGA 1600, în modelele Fixed Head Coupe şi Roadster, a fost introdus publicului în iulie 1959, ca înlocuitor al modelului MGA alimentat de 1,5 cmc. 

Motorul MG MGA 1600 este în patru cilindri, are 1,6 cmc, dezvoltă 79,5 cai putere la 5600 rpm şi este unul dintre primele modele cu discuri de frână pe faţă, conform classiccarcatalogue.com. La acea vreme, FH Coupe se vindea cu 1026 lire, în timp ce varianta Roadster se vindea cu 940 lire sterline. 

"Zeiţa frumuseţii", la RAR: Cea mai frumoasă maşină din toate timpurile 

Pe mâna inspectorilor Registrului Auto Român a ajuns "cea mai frumoasă maşină din toate timpurile". 

"Credeți că așa arată zeița frumuseții din lumea autovehiculelor? În anul 2009, un juriu de specialitate a votat un model Citroen DS ca fiind cea mai frumoasă mașină din toate timpurile. Este drept că frumusețea fotografiată de colegii noștri de la RAR Timiș nu este exact acel model, ci varianta DS FD. Acest autovehicul a fost fabricat în anul 1971, are un motor pe benzină de 1985cc și 95 de cai putere.

Primul model DS, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris în anul 1955, a fost dezvoltat în secret de inginerii Citroen timp de 18 ani, dar efectul a fost demn de un record care a stat în picioare timp de 60 de ani: 80.000 de precomenzi în primele 10 zile de la prezentare", au transmis cei de la RAR. 

Citroen a construit 1455746 exemplare în şase ţări. Dintre acestea, 1330755 au fost făcute în fabrica Quai de Javel din Paris. 

Modelul DS a fost folosit în curse de raliuri şi a înregistrat nenumărate victorii între 1959 şi 1974. În 1999, s-a clasat pe locul III în clasamentul "Maşina Secolului", dar a fost numită cea mai frumoasă din toate timpurile de către revista Classic and Sports Car. 

Numele DS vine de la franţuzescul "deesse", adică zeiţă. 

Safety car din Formula 1, în faţa inspectorilor RAR: Știm că vă întrebați dacă autovehiculul a trecut cu brio de verificări

Mercedes-AMG GT Black Series, mașină folosită și ca safety car în Formula 1, a ajuns pe mâna inspectorilor RAR. 

"De pe circuitele de F1, la RAR Mureș. Mercedes-AMG GT Black Series fotografiat de colegii noștri este identic cu safety-carul folosit în cursele de Formula 1 în acest an. Despre autovehicul putem spune că are un motor de 4L (V8) pe benzină, 730 de cai putere, poate atinge viteza maximă de 325 km/h, iar în 3.2 secunnde ajunge de la 0-100 km/h. Prețul ajunge și el la aproximativ 300.000E.

“Am avut deja şansa de a testa acest vehicul uimitor de multe ori şi sunt pur şi simplu uluit de cât de aproape este de o maşină de curse pursânge. Este într-adevăr un pas major în comparaţie cu GT R de anul trecut, care era deja la un nivel extrem de ridicat”, a declarat pilotul Bernd Maylander despre această mașină pentru presa internațională.

P.S.: Știm că vă întrebați dacă autovehiculul a trecut cu brio de verificări. Vă confirmăm că da", au transmis cei de la Registrul Auto Român. 

Ce este Halo, sistemul care a salvat două vieţi într-o zi în Formula 1

La Formula 1, Zhou Guanyu (23 de ani, Alfa Romeo) s-a ales cu monopostul făcut praf după un carambol în primul viraj, iar la Formula 2 Dennis Hauger (19 ani, Prema Racing) s-a trezit cu monopostul lui Roy Nissany (27 de ani, DAMS) deasupra capului său, scrie Digisport.ro. 

"Uneori îi criticăm pe cei de la FIA, dar trebuie să le dăm credit pentru cât de mult ne-au ajutat. Probabil că au salvat două vieți. Trebuie să îi apreciem pentru efortul grozav depus pentru siguranța noastră. 

Când am văzut accidentul lui Guanyu, am fost complet șocat. A fost incredibil. Faptul că a scăpat cu viață... e o nebunie! Mi se pare incredibil să poți scăpa cu viață din așa ceva", a declarat pilotul Carlos Sainz, conform Sky Sports. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel