Urmărește emisiunea live


Martin Odegaard, arma secretă a norvegienilor în meciurile cu Spania şi România

Martin Odegaard a fost lăudat de selecţionerul Norvegiei înaintea meciurilor cu Spania şi România.

Martin Odegaard, tânărul mijlocaş al lui Real Sociedad, desemnat cel mai bun fotbalist din La Liga în luna septembrie, a fost lăudat de selecţionerul Norvegiei, Lars Lagerback, într-o conferinţă de presă organizată înaintea meciurilor cu Spania şi România din preliminariile EURO 2020, relatează EFE şi Eurosport, repluate de Agerpress.

Odegaard, care va împlini 21 de ani în decembrie, este împrumutat de Real Madrid la echipa din San Sebastian, iar Lagerback este convins că mijlocaşul se poate impune la gruparea de pe Santiago Bernabeu. "Cred că a făcut un pas mare. A progresat şi mai mult. În afară de calităţile individuale, şi-a îmbunătăţit jocul fără minge. Acum are un joc mai complet", a spus selecţionerul. "Odegaard are acea capacitate de a face diferenţa de care este nevoie la Real Madrid", a estimat Lagerback.

"Toţi jucătorii ce pot face diferenţa sunt buni ca să-i ai în echipă. Odegaard are această capacitate. La Real Sociedad joacă bine într-un campionat puternic, atât în campionat cât şi în apărare. Ne poate ajuta să ţinem mult mingea, deşi contra Spaniei toţi jucătorii trebuie să facă un meci mare", a adăugat Lagerback, care este suedez. În opinia lui Lagerback, Odegaard a avut de câştigat de pe urma experienţei de a juca în Olanda, unde a fost împrumutat de Real Madrid, întâi la Heerenveen, apoi la Vitesse Arnhem. 

România - Norvegia pe 15 octombrie

Norvegia va prima vizita Spaniei, pe 12 octombrie, pe Ullevaal Stadion din Oslo, apoi va întâlni România, pe 15 octombrie, pe Arena Naţională din Bucureşti. Lagerback nu va conta în mod cert pe cealaltă mare speranţă a fotbalului norvegian, Erling Braut Haaland, atacantul lui RB Salzburg, care este accidentat.

"Deocamdată nu am fost prea concreţi cu planul de joc, aşa că nu pot spune că absenţa lui ne influenţează prea mult", s-a limitat să spună Lagerbach. Faţă de lotul alcătuit iniţial, selecţionerul l-a convocat în locul lui Haaland pe Mohamed Elyounoussi. Acesta a marcat joi un gol în victoria cu 2-0 a lui Celtic în faţa lui CFR Cluj, în Europa League.

Alt jucător ce a devenit indisponibil este Ruben Gabrielsen, fundaşul lui Molde. Un alt fundaş, Tore Reginiussen (Rosenborg), este incert pentru duelul cu Spania.

Lagerback crede că poate obţine un rezultat bun împotriva Spaniei şi a amintit că nu a fost învins în cele două meciuri pe teren propriu împotriva acestei naţionale, în perioada în care pregătea Suedia.

"Dacă vrem să învingem Spania, trebuie să ne apărăm la cel mai înalt nivel. E primordial să jucăm mai bine decât la Valencia", a afirmat el.

Pe 23 martie, Spania a trecut cu 2-1 de Norvegia, la Valencia, într-un meci în care gazdele au ratat numeroase ocazii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel