Lovitură pentru şoferii români care au maşină cu volan pe dreapta. Ce se întâmplă după Brexit

De la 1 ianuarie, maşinile cu volan pe dreapta care nu au fost înmatriculate vor mai putea circula doar 90 de zile.

Veste proastă pentru şoferii auto. O altă consecinţă a BREXIT-ului îşi produce efectul şi în România, astfel orice autoturism cumpărat din Regatul Unit şi care are volanul pe partea dreaptă nu va mai putea fi înmatricula la noi. Această dispoziţie a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021. Posesorii de autovehicule cu volan pe partea dreaptă care au apucat să le înmatriculeze înainte de 1 ianuarie vor putea circula în legalitate pe drumurile din România.  

Potrivit autorităţilor, după data de 1 Ianuarie, orice autovehicul cu volan pe partea dreaptă, achiziţionat din Regatul Unit şi care nu a apucat să fie înmatriculat înainte de termen va mai putea circula doar 90 de zile (aproximativ 3 luni) pe teritoriul României, potrivit Mediafax. 

Se pare că acesta ar fi unul dintre motivele pentru care secţiile de înmatriculare se confruntă cu o situaţie de supraaglomerare. Poliţia Română a specificat că la începutul anului trecut, pe teritoriul nostru au avut lcc peste 200 de accidente rutiere în care au fost implicate autoturisme cu volanul pe dreapta. În urma acestora au fost raportate peste 30 de decese.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel