Lovitură pentru CSA Steaua. FCSB, încă o şansă să recupereze palmaresul

Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels
Fotografie creată de EKATERINA BOLOVTSOVA, de la Pexels

Instanţa a admis apelul celor de la FCSB privind palmaresul Stelei Bucureşti, care acum aparţine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

Instanța ”a respins excepţia nulităţii recursurilor, invocată de intimatul-reclamant Clubul Sportiv al Armatei, Steaua Bucureşti. Admite, în principiu, recursul declarat de pârâta SC Fotbal Club FCSB împotriva deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021 şi a încheierii din 10 mai 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti.

Fixează termen la 3 noiembrie 2022”, se arată documentul publicat pe scj.ro.

”Deși decizia din apel a fost favorabilă FCSB, în sensul că instanța a constatat că palmaresul echipei Steaua după anul 2003 nu aparține CSA, iar actuala echipă de fotbal a Armatei nu este continuatoarea echipei istorice Steaua București, am formulat recurs.

Instanța supremă trebuie să lămurească natura juridică a instituției de drept a palmaresului sportiv și respectiv dacă palmaresul unei echipe de fotbal căreia i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, este unic și aparține entității juridice care o deține în prezent”, a declarat avocatul FCSB, Adrian Căvescu, pentru digisport.ro

Oficialii CSA Steaua nu au făcut niciun comentariu încă, scrie sursa citată. 

CSA Steaua susține că este continuatoarea echipei istorice, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, și pretinde daune în valoare de 37 de milioane de euro, pentru că FCSB ar fi profitat fără temei legal de pe urma mărcii "Steaua" în perioada 2004-2014.

În plus, CSA Steaua a cerut la FRF dezafilierea FCSB-ului și excluderea din cupele europene.

De ce nu este primită FCSB în Ghencea 

Fostul fotbalist Marius Lăcătuş a declarat că formaţia FCSB în mod sigur nu ar fi bine primită pe Stadionul Steaua din Bulevardul Ghencea, deşi roş-albaştrii au vrut să joace acolo cu CFR Cluj în ultima etapă din Liga 1. 

"E un subiect la modă dacă FCSB să joace sau nu în Ghencea. Eu dacă aş fi în locul celor de la FCSB nu ştiu dacă aş accepta să merg undeva unde nu sunt bine primit. Se tot insistă, se insistă, se insistă... dar eu îmi aduc aminte că atunci când a plecat, patronul lor a zis că nu va mai juca niciodată în Ghencea. A spus că nu recunoaşte această echipă de fotbal... şi când se creează aceste adversităţi şi când au loc aceste procese între Steaua şi domnia sa, nu ştiu dacă e potrivit ca FCSB să vină să joace pe Ghencea. Se spune că FCSB nu ar fi bine primită în în Giuleşti, dar fiţi siguri că nici în Ghencea nu ar fi bine primită", a precizat Lăcătuş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel