Lewandowski pleacă de la Bayern după ce a ratat Balonul de Aur. Cu ce echipă semnează

Lewandowski, desemnat cel mai bun jucător din 2021, peste Messi și Salah, la Premiile The Best FIFA
Lewandowski, desemnat cel mai bun jucător din 2021, peste Messi și Salah, la Premiile The Best FIFA

Robert Lewandowski (33 ani) a ieșit pe locul al doilea în clasamentul pentru Balonul de Aur, după Lionel Messi.

Robert Lewandowski a luat o decizie radicală și vrea să plece de la Bayern Munchen în vara anului 2021. Atacantul și-a informat deja agentul.

Cotidianul spaniol AS precizează că jucătorul i-a transmis lui Pini Zahavi, impresarul său, că obiectivul său este să se transfere la Real Madrid. 

'Galacticii' îi mai au pe lista de transferuri pe Kylian Mbappe și Erling Haaland. 

Lewandovski, cel mai bun atacant 

Atacantul Robert Lewandowski a fost recompensat cu un nou trofeu, pentru cel mai prolific marcator al anului, în urma golurilor înscrise pentru Bayern Munchen şi naţionala de fotbal a Poloniei, luni seara, la Paris, în cadrul Galei premiilor Balonul de Aur.

Le mulţumesc coechipierilor mei, fără de care nu aş fi golgheterul care sunt, a declarat atacantul la primirea distincţiei.

Cel mai bun marcator din Bundesliga, Lewandowski a doborât în sezonul trecut recordul lui Gerd Muller, marcând 41 de goluri într-un sezon, faţă de cele 40 de goluri reuşite de legendarul atacant german în ediţia 1971-1972.

Lionel Messi a câştigat Balonul de Aur 2021

Argentinianul l-a învins în finala pentru trofeu pe polonezul Robert Lewandovski, care se consolează cu premiul pentru cel mai bun atacant al anului 2021. Este al şaptelea trofeu pentru Leo Messi, un record absolut. 

„Dacă e să fiu sincer, nu mă gândesc la asta. Cel mai mare trofeu pentru mine a fost ce am reușit alături de națională. După cât m-am luptat și bătut pentru trofeu, bucuria a fost maximă pentru tot ceea ce m-a costat.

Dacă voi câștiga Balonul de Aur ar fi extraordinar pentru tot ce înseamnă să câștigi încă unul, al șaptelea ar fi o nebunie. Dacă nu câștig, nu e nicio problemă. Am reușit să îmi ating unul dintre marile obiective. Sunt foarte fericit pentru ce s-a întămplat, iar acum să se întâmple ce o fi”, a declarat Messi cu câteva săptămâni înainte de decernarea trofeului. 

Messi recunoaşte că decisivă pentru câştigarea Balonului de Aur a fost Copa America

Fotbalistul argentinian Lionel Messi, care a cucerit, luni seara, al şaptelea său Balon de Aur din carieră, a declarat în cadrul conferinţei de presă care a urmat galei de la Paris că decisivă pentru obţinerea trofeului a fost câştigarea competiţiei Copa America, anul acesta, cu naţionala Argentinei.

'Am făcut un sezon bun cu Barcelona, chiar dacă nu am reuşit să câştigăm La Liga sau Liga Campionilor. Copa America a făcut diferenţa pentru a câştiga din nou acest trofeu (Balonul de Aur, n. red.). Este o mândrie că sunt primul jucător care îl câştigă în tricoul echipei PSG. Este ceva special, o onoare', a spus Messi, citat de AFP.

'Vom face totul pentru a câştiga un nou trofeu cu Argentina'

'Acest premiu îmi dă forţa pentru o nouă etapă, la un nou club. Mă bucur că mi-am văzut familia fericită în seara asta. Este un premiu individual, dar Copa America este un trofeu pentru o echipă. Vom face totul pentru a câştiga un nou trofeu cu Argentina', a mai spus atacantul. În legătură cu un posibil al optulea Balon de Aur, Messi a spus:

'Cred că un lucru duce la altul. Cel mai important este de a ajunge la un nivel de grup (la PSG) cum s-a întâmplat cu Argentina la Copa America. Trebuie să mă adaptez la noul meu club, la noul meu mediu, iar acest trofeu mi-a dat multă energie'. 

Lionel Messi (34 ani) a avut cuvinte de consolare pentru marele învins al acestei ediţii a trofeului, atacantul polonez Robert Lewandowski: 'Lewandowski a avut un an extraordinar. El a demonstrat că este un atacant de clasă, cu uşurinţa cu care marchează. Poate că va reuşi să câştige anul viitor, este la un club mare...'

'Robert, este o onoare să mă bat pentru trofeu alături de tine'

În timpul ceremoniei, Messi a mai spus: 'Robert, este o onoare să mă bat pentru trofeu alături de tine, tu l-ai meritat anul trecut. Sper că France Football ţi-l va oferi, pentru îl meriţi'.

Messi a mai declarat că este foarte fericit la Paris şi se simte motivat: 'Vreau să continui să mă bat pentru noi obiective, pentru noi trofee. Nu ştiu câţi mai am înainte, dar sper să fie mulţi, pentru că mă simt foarte bine anul acesta'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel