Jucătoarele profesioniste spaniole se pregătesc de grevă

Aproape 200 de fotbaliste profesioniste spaniole care joacă la cluburi din primul eşalon valoric au votat marţi seara în favoarea declanşării unei greve pe termen nelimitat pentru a protesta faţă de blocajul privind negocierea salariilor, a anunţat miercuri Asociaţia fotbaliştilor spanioli (AFE), scrie AFP.

Evoluând la cluburi precum FC Barcelona, Atletico Madrid sau Sevilla FC, fotbalistele au votat în proporţie de peste 93 la sută pentru declanşarea grevei a cărei dată nu a fost deocamdată anunţată.

Potrivit AFE, negocierile care se desfăşoară de mai bine de un an între sindicatele jucătorilor şi cluburile de fotbal s-au blocat când s-a ajuns la discutarea salariilor. Jucătoarele vor să fie tratate la fel ca băieţii şi să primească cel puţin 12.000 euro pe an, cluburile oferindu-le maxim 8.000 euro pe an.

Este vorba şi despre un contract de muncă care să le garanteze drepturile. Sunt jucătoare profesioniste, care doar cu asta se ocupă, deci nu e vorba doar despre bani ci este mai mult de atât, a declarat preşedintele AFE, David Aganzo.

Marţi, FIFA a anunţat că va aloca 500 milioane de dolari (449 milioane de euro) din rezervele sale pentru a dezvolta competiţiile de fotbal feminin în următorii patru ani, decizie care urmează să fie aprobată joi, la Consiliul instanţei mondiale de la Shanghai.

Conform sursei, din rezerva FIFA de 2,7 miliarde de dolari (2,4 miliarde de euro), 500 de milioane vor fi folosiţi în următorii patru ani pentru a fi investiţi în fotbalul feminin, pe lângă jumătate de miliard prevăzut deja în bugetul curent pentru aşa ceva.

Pentru a creşte numărul competiţiilor feminine, FIFA va începe, de asemenea, o discuţie pe marginea înfiinţării unei Ligi mondiale feminine asemănătoare cu competiţia Liga Naţiunilor din fotbalul masculin, dar şi a unei Cupei Mondiale a cluburilor feminine, precum şi a dezvoltării turneelor pentru tineret. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel