Joe Biden vrea să accelereze adopția mașinilor electrice. Americanii sunt codașii clasamentului verde

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Statele Unite ale Americii au o nouă țintă „verde” când vine vorba de transporturile rutiere.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, dorește ca jumătate din toate mașinile vândute în țară să fie autoturisme cu emisii zero până în 2030, transmite Casa Albă. Potrivit BBC, acest lucru ar duce la reducerea emisiilor de carbon și ar putea permite americanilor să concureze cu China.

Industria transporturilor emite 29% din toate gazele cu efect de seră din Statele Unite ale Americii, așa cum se arată în datele din 2019. În plus, americanii sunt în urmă când vine vorba de vehicule cu emisii zero, ținând cont că Europa și China se adaptează mai repede viitorului verde al transporturilor. Trei dintre cei mai mari producători auto s-au bucurat la auzirea veștilor, însă acest lucru nu implică vreo obligație legală.

Încălizrea globală amenință umanitatea

Pământul s-a încălzit deja cu 1,2 grade Celsius de la începutul revoluției industriale până acum, iar temperaturile nu se opresc din creștere până când guvernele lumii nu vor face schimbări serioase pentru a reduce emisiile. Sub conducerea Administrației Trump, Statele Unite au renunțat la multe reglementări de mediu și protecții ale climei. Biden încearcă acum să convingă la nivel mondial că SUA vorbesc serios când vine vorba de combaterea schimbărilor climatice.

Ford, General Motors și Stellantis au spus că ar fi bine ca 40-50% din vânzările de mașini noi să fie în segmentul electric până în 2030. Unul dintre cele mai mari sindicate auto ale Americii, United Auto Workers, susțin inițiativa lui Joe Biden, în timp ce producătorii auto europeni și niponi BMW, Honda, Volkswagen și Volvo au aplaudat măsurile.

Statele Unite stau rău la acest capitol. Europenii cumpără de cinci ori mai multe mașini electrice față de americani

Doar două procente din vânzările de mașini au fost în segmentul electric în Statele Unite în 2020, astfel că americanii pălesc în fața europenilor care au cifre de cinci ori mai mari. Bineînțeles, Joe Biden nu este atât de radical ca statul american California care și-a propus ca până în 2035 să permită exclusiv vânzarea mașinilor verzi. Din nefericire, în acest moment mașinile emit jumătate din toate emisiile de carbon ale statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel