Ion Ștefan, SHOW cu primarul din Focșani, în direct! ”Un mincinos notoriu. Îmi ies din fire, mă enervez și spun!”

Ministrul Dezvoltării a făcut show în direct. Ion Ștefan astăzi și-a plătit impozitele la Primăria Focșani, după lunile de chin prin care a trecut soția sa, după cum a acuzat. Primarul Cristi Misăilă a intervenit telefonic și s-a dovedit că Ion Ștefan cunoștea detalii din viața acestuia, ceea ce ar putea arăta un conflict mai vechi între cei doi politicieni. 

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, a afirmat, la Digi24, că astăzi și-a rezolvat toate problemele cu Primăria Focșani, subliniind că soția sa a mers și a plătit impozitul pe ultimii 5 ani. Primarul din Focșani, Cristi Misăilă, a intervenit la Digi24 și a spus că ”dl ministru în continuare minte”. ”Nu și-a finalizat obligațiile față de Primăria Municipiului Focșani” a acuzat primarul, care a adăugat că nu există un proces verbal de recepție a lucrărilor la casa ministrului Ion Ștefan. ”Nici în acest moment, nu s-a stabilit cu exactitate ce sumă are de achitat. S-a stabilit doar 7.800 de lei, pentru că, timp de 19 ani, a declarat o casă cu o suprafață de 91 de mp față de 562 mp, ceea ce nu este confirmat în acte” a continuat primarul Misăilă. Primarul a acuzat că a existat o greșeală și-n autorizația de construire emisă de primarul de la acea vreme, socrul lui Ion Ștefan, dar fapta a fost prescrisă și nu s-a mai putut sancționa. Din cauza prescrierii, ministrul Ștefan a fost scutit și de impozitul pe 14 ani, fiind sancționat doar cu impozitul pe ultimii 5 ani. 

Ministrul Ion Ștefan a afirmat: ”Astăzi, soția mea a plătit aceste impozite la primărie. Dl primar e în eroare, e dezinformat.” 


Ion Ștefan, ba cu proces de finalizare a lucrărilor, ba fără


”Mințiți cu nerușinare, nu există în arhiva Primăriei procesul de recepție finală a lucrărilor” a acuzat Cristi Misăilă, care a avut impresia că ministrul a spus că a făcut procesul la acea vreme. ”Am spus clar, nu l-am făcut. La vremea respectivă, nu s-a făcut proces verbal de finalizare a lucrărilor” a recunoscut Ion Ștefan, care a afirmat că soția sa a plătit impozitul astăzi în baza documentelor primite de la primărie: ”Aduc telefonul și vă arăt chitanțele de la plățile făcute astăzi la primărie. Eu am plătit tot ce a cerut Primăria. De cinci luni de zile, mă chinui să plătesc aceste impozite. Astăzi am primit de la primărie că am de plătit această sumă. Am plătit această sumă. E simplu ca bună ziua”. Întrebat dacă-și va face proces verbal de recepție a lucrării, ministrul a revenit asupra afirmațiilor anterioare și a afirmat: ”Cred că este făcut, de s-a ajuns să se plătească suma asta, înseamnă că s-a făcut”. Primarul a afirmat că nu s-a făcut, iar dacă a plătit astăzi taxele, ”eu nu stau să verific în fiecare zi câți cetățeni își achită impozitele” - a continuat primarul Misăilă. 

”Soția cred că a fost de 20 de ori la Primărie, în ultimele 4 luni, de când a apărut acest caz.” a subliniat Ion Ștefan, care are impresia că ”e o problemă națională casa asta”. Mai mult, ministrul a afirmat că vine cu toate documentele pentru a arăta ”prin ce chin trece un cetățean care dorește să-și intabuleze casa”. 

”Acum 20 de ani eram un băiat tânăr și munceam de dimineața până seara” a răspuns ministrul la întrebarea de ce n-a făcut respectivele acte acum 20 de ani.

Situație ipotetică. Dacă-și face un mall

Ministrul a mai întrebat ce se întâmplă dacă face un mall, se ceartă cu constructorul și acesta nu mai vrea să-i semneze actele:  ”Ce face primăria? Mă așteaptă 20 de ani să nu plătesc taxe și impozite?”. ”Când mi s-a adus la cunoștință că am o datorie, în secunda 1 am mers s-o achit” a mai susținut ministrul.

”Eu acum 20 de ani am făcut o casă, că n-am făcut un proces verbal de predare-primire, dacă trebuie să fiu judecat pentru chestia asta, judecați-mă!” a continuat Ion Ștefan, care a apreciat că e mult prea mult. ”Dacă firma care a lucrat a dispărut, eu cu cine fac procesul?” s-a aruncat ministrul. Primarul a intervenit și l-a taxat: ”E o prevedere legală, ar trebui s-o cunoașteți, că sunteți ministru. În baza unei expertize tehnice a unui expert autorizat, puteți face acest proces verbal de recepție, dar refuzați să acceptați un expert care să vină să vă facă măsurătorile exacte ale casei”. ”Nu constructorul v-a greșit o grindă. Primarul de la vremea respectivă a semnat pentru că era socrul dvs! A semnat o autorizație total eronată” i-a mai spus Cristi Misăilă, precizând că e opinia sa. 

”Deja deveniți un mincinos notoriu, dle primar. Trebuie să-mi ies din fire ca să vă spun realitatea. Nu putem să mergem în discuția asta decât dacă pot să-l fac mincinos. El este un mincinos notoriu. De patru luni, soția se chinuie să intre în legalitate și acest individ îi pune toate piedicile posibile și imposibile.” a afirmat Ion Ștefan. ”Ei în viața lui n-au plătit taxe. El a stat la ANL și când era primar. Nu vreau să deschid subiectul ăsta, mă enervez și spun” a continuat ministrul, care a mai spus că ”a ajuns mincinosul ăsta de primar să vină cu niște chestii, el chiar este un mincinos, nu are interes să adune taxe la bugetul local”.

Întrebat dacă n-a fost niciodată proprietar ca să plătească taxe, stând inclusiv la ANL, primarul a răspuns că ”sunt funcționar public din 1999 și am declarat cu sinceritate toate imobilele pe care le-am deținut. Da, am stat și la ANL până-n 2017”.

”N-aveați casă cu prima soție, cum ați avut repartiție la ANL?” a întrebat Ion Ștefan, iar primarul a răspuns că nu avea casă în municipiul Focșani. Cristi Misăilă a mai răspuns că nu avea casă pe numele său. ”O viață întreagă n-ați plătit o taxă și veniți să ne vorbiți nouă. Cu casă la 2 km de Focșani și aveați și ANL, în timp ce tinerii din oraș au fost nevoiți să plece în lumea largă” a acuzat Ion Ștefan. ”Aveam un teren, nu casă” a subliniat primarul. 

”Domnu` Prelipceanu, vă mai repet o dată, soția, soția mea cu care am trei copii, cu care am făcut casă împreună, soția mea, cu asta trăiesc de când suntem împreună, de când s-a sesizat că există această problemă, toată țara, de a doua zi soția mea a mers de 20 de ori la primărie ca să poată rezolva această problemă” a mai spus Ion Ștefan. 

După pauza publicitară, ministrul a venit cu telefonul în emisiune, pentru a arăta o chitanță. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel