Încă nu folosești încă o cutie de pantofi în bucătărie? Un truc ingenios de care nu ai știut până acum

Încă nu folosești încă o cutie de pantofi în bucătărie. Un truc ingenios de care nu ai știut până acum. Foto - Pexels.
Încă nu folosești încă o cutie de pantofi în bucătărie. Un truc ingenios de care nu ai știut până acum. Foto - Pexels.

Cutiile goale de pantofi cu capac vă pot economisi multă muncă în bucătărie. Când gătitul implică tăierea mai multor legume, acest truc este de aur. Nu doar că economisiți mult timp și muncă, ci și spațiu. 

Curățați legumele pe blatul de tăiat, iar apoi mergeți la coșul de gunoi organic pentru a arunca deșeurile? Acest lucru nu este o bătaie de cap, dar atunci când pregătiți o masă copioasă pentru mai mulți invitați, poate fi puțin enervant.

De aceea, avem un truc grozav despre cum îți poți depozita, temporar, resturile vegetale cu ajutorul unei cutii de pantofi. Direct de la blatul de bucătărie în cutia goală. La final, vei arunca toate deșeurile odată la tomberon. 

Citește și. Folia de aluminiu, cel mai bun prieten al gospodinelor: Gata cu bananele stricate, gândaci în bucătărie și parchet zgârâiat

Iată de ce ai nevoie pentru acest truc:

o cutie goală de pantofi sau orice cutie goală cu capac,

foarfece,

bandă adezivă.

Luați cutia și tăiați marginile capacului. Cu banda adezivă lipiți o latură a capacului de cutie. Acum băgați capacul sub blat. Dacă pe blat sunt resturi vegetale, le trageți pur și simplu în cutie.  Repetați operațiunea de câte ori aveți nevoie, iar la final aruncați toate deșeurile la tomberon. Cu siguranță nu v-ați gândit până acum cât de ușor este.

V-ar putea interesa și:  Cum păstrezi corect verdețurile pentru iarnă. Patru metode eficiente

Și dacă tot am aflat un truc nou în bucătărie, iată  cum putem scăpa de mirosul urât la coșului de gunoi.

 

Ce să pui în coșul de gunoi ca să nu mai miroasă urât

 

Aşează mai multe straturi de ziar în partea de jos a coșului de gunoi. Acestea vor absorbi scurgerile urât mirositoare şi astfel nu va mai fi nevoie să speli găleata, după fiecare utilizare, în mai multe ape pentru a forţa eliminarea mirosurilor deranjante. Prin urmare, dacă ceva din sacul de gunoi începe să picure și sacul se scurge, nu va exista acel miros persistent iar curățarea va fi mult mai ușor de făcut.

Nu rata si:  De ce să pui un burete îmbibat în zeamă de lămâie în frigider. Efect uimitor

O altă metodă eficientă pentru a opri mirosul neplăcut din coșul de gunoi este confecționarea unui plic cu capse (precum cele care se pun în dulap). Se umple un filtru de cafea cu bicarbonat de sodiu, apoi se leagă partea superioară cu ață. Se pune plicul pe fundul coșului de gunoi și mirosurile urâte vor dispărea. Uneori este nevoie de un dezinfectant dur pentru a scăpa de microbi și mirosuri. Deși înălbitorul are un miros ceva mai puternic, acesta poate ucide microbii care ar putea contribui la mirosul din gunoi. Aşa că puteţi apela cu încredere şi la soluţiile de curăţare ceva mai agresive. Vor face treabă bună. Ţineţi, însă, cont că înălbitorul trebuie utilizat cu precauție pentru a nu deteriora finisajul cutiei. De asemenea, zona de lucru trebuie bine ventilată atunci când se folosesc înălbitori pentru a evita intoxicația chimică. Înălbitorul poate fi, de asemenea, puternic diluat și va funcționa în continuare perfect.

 Vezi și: De ce să pui un burete îmbibat în zeamă de lămâie în frigider. Efect uimitor

Un alt truc util pentru combaterea mirosului este nisipul pentru pisici care se pune în litieră. Pus pe fundul coșului de gunoi, va împiedica umezeala și mirosurile neplăcute să vă invadeze casa. Acest tip de nisip special pentru nevoile pisicilor absoarbe mirosurile și lichidele, lăsând un miros proaspăt în apropierea gunoiului. După o săptămână sau când așternutul pentru pisici devine umezit, se aruncă și se mai adăugă puțin. Bineînțeles, un coș de gunoi nu va mirosi niciodată ca o grădină de trandafiri, însă cu ajutorul trucurilor enumerate mai sus, vom putea ține la distanță chiar şi cele mai înțepătoare mirosuri, mai ales vara când aruncăm la gunoi coji de pepene şi de ouă iar temperaturile înalte nu fac casă bună cu resturile menajere. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel