În 1989, cu o lună înainte să fie dat jos de la putere, Ceauşescu a mers peste fotbaliştii naţionalei: Am îngheţat toţi

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Nicolae Ceauşescu a mers, cu o lună înainte să fie dat jos de la putere, peste jucătorii echipei naţionale. 

“La meciul cu Danemarca din 1989 a fost cea mai mare presiune. Să vină Tovarășul la tine, să vină copiii Tovarășului să îți spună 'Aveți grijă!'. Da, a venit chiar Ceaușescu. A venit cu Valentin în cantonament unde stăteam la hotel.

Ne-a zis că trebuie să câștigăm, trebuie să ne calificăm, trăiască Partidul și poporul. Cum pentru ce era important? Pentru Partidul Comunist Român. Nu ne-a amenințat. Dar să vină băiatul președintelui cu președintele era o presiune, nu?

Eram la hotelul Tolstoi. A stat două minute el și apoi a stat Valentin. Știi cum era pe vremea aia. Nu a mișcat unul. Cu Valentin mai făceam glume, dar cât a venit ăla bătrânul, nici nu am respirat două minute cât a stat acolo.

Era puțin și bolnav în perioada aia, a stat 2-3 minute. Avea aliură de lider, îngheța toată lumea când îl vedea”, a rememorat Dănuț Lupu, la FANATIK SUPERLIGA, întâlnirea cu Nicolae Ceaușescu din noiembrie 1989.

De ce a venit Ceauşescu atunci la jucătorii naţionalei 

“Era congresul partidului, începea peste câteva zile. Și probabil că se legau. Mai fusese și înfrângerea aia cu 3-0 în Danemarca.

Aveau echipă bună danezii, și nu am prea mișcat. A mai luat și Steaua vreo 5-1 de la Eindhoven, după 1-0 aici. Și erau și steliștii căzuți. Dinamo i-a bătut Craiova și nici ei nu stăteau grozav cu moralul. Riscam să ratăm competiția, se califica una”, a spus şi jurnalistul Alin Buzărin.

Aparent, intervenţia lui Nicolae Ceauşescu a fost una de succes. România a învins Danemarca cu 3-1, pe 15 noiembrie 1989, iar tricolorii s-au calificat la Campionatul Mondial din 1990. Pentru noi au marcat Gabi Balint (de două ori) şi Ioan Ovidiu Sabău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel