Urmărește emisiunea live


Impresarul belgian arestat în cazul transferurilor supecte a fost eliberat pe cauţiune

Impresarul belgian Christophe Henrotay, reţinut pe 10 septembrie la Monte Carlo în cazul unui anchete legate de transferuri suspecte din fotbalul belgian, a fost eliberat pe cauţiune, relatează AFP.

Procurorul general din Monaco, Sylvie Petit-Leclair, a precizat că Henrotay a plătit o cauţiune de 250.000 euro, dar nu poate părăsi principatul monegasc. Agentul de jucători se află în libertate sub control judiciar.

Henrotay, impresar al unor jucători precum Thibaut Courtois şi Yannick Carrasco, are pe numele său un mandat de arestare emis de justiţia belgiană, care speră să obţină extrădarea lui în următoarele săptămâni.

Autorităţile belgiene anchetează mai multe transferuri efectuate la RSC Anderlecht, în special în perioada 2013-2015, numele cel mai cunoscut fiind al atacantului sârb Aleksandar Mitrovic. Justiţia belgiană suspectează existenţa unor plăţi frauduloase în cazul acestor transferuri.

Cumpărat de la Partizan Belgrad în 2013 pentru cinci milioane euro, Mitrovic (în prezent la Fulham), a fost vândut de Anderlecht la Newcastle doi ani mai târziu pentru 18 milioane euro. Herman Van Holsbeeck, fost fotbalist, a fost managerul general însărcinat cu transferurile la Anderlecht între 2003 şi aprilie 2018, între mutările realizate de el fiind şi cele ale internaţionalilor români Nicolae Stanciu şi Alexandru Chipciu.

Acest dosar a dus la inculparea lui Herman van Holsbeeck şi a lui Christoph Cheniaux, asociatul lui Henrotay în Belgia. Aceştia sunt suspectaţi de corupţie, spălare de bani, fals şi uz de fals, constituirea unui grup infracţional. Formal, Henrotay nu a fost pus încă sub acuzaţie de judecătorul belgian Michel Claise, contrar anunţului făcut de procuratura belgiană pe 11 septembrie, a doua zi după arestarea lui.

Conform avocatului său Dimitri de Beco, Henrotay este gata să se prezinte în faţa justiţiei belgiene pentru a răspunde la acuzaţiile nefondate aduse contra lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel