Imagini cu celebrul pod peste Dunăre de la Brăila, înainte de inaugurare

Ministerul Transporturilor anunță că noul pod suspendat peste Dunăre, care leagă Brăila de Tulcea, va fi inaugurat joi.

 

„Podul de deasupra norilor! Mâine se inaugurează unul dintre cele mai importante obiective ale rețelei rutiere din țara noastră. Dincolo de întârzieri și promisiuni ratate și munca rămasă de executat, este o rară ocazie de bucurie. Timp de 101 săptămâni, în perioada mai 2021-mai 2023, camerele noastre au surprins fazele critice ale execuției podului suspendat de la Brăila: instalarea pasarelei (catwalk), întinderea cablurilor principale, instalarea și sudarea celor 86 de segmente ale tablierului metalic, aplicarea straturilor de hidroizolație și, în final, asfaltarea”, transmite Asociația ProInfrastructura.

„În prima etapă, traficul rutier va fi deschis pe relația parțială, cu descărcare în județul Tulcea pe drumul până la Măcin (etapa I), urmând ulterior ca varianta până la Jijila și primul Km. pe zona Brăilei (etapa II) să fie finalizată cât mai repede. Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila – Jijila, cu o lungime 19,095 km și drumul de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin, în lungime de 4,328 km”, a informat Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Testele de rezistență la suprastructura podului suspendat peste Dunăre de la Brăila au început în urmă cu aproape o lună.

„Au început testele de rezistenţă la Podul Suspendat de la Brăila! Aceste teste statice şi dinamice reprezintă un pas important pentru procedurile necesare recepţiei şi deschiderii circulaţiei pe pod”, preciza atunci ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

Podul suspendat are o lungime de 1974,30 metri și valoarea contractului, finanţat prin POIM, este de 2,375 miliarde de lei cu TVA.

Construcţia podului suspendat a început în anul 2017. Drumul principal (Brăila - Jijila) are o lungime de 19,095 km, iar drumul de legătură cu DN 22 (Smârdan - Măcin) are o lungime de 4,328 km.

Lucrările nu sunt complet încheiate. Unele drumuri de legătură sunt încă în lucru, așa că se va circula doar pe varianta Măcin. Lungimea totală a drumurilor (inclusiv podul) este de 23,413 km.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel