IFAB, reglementare nouă pentru henț

Bogdan Cotigă / 07 noi 2018 / 15:40 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

International Football Association Board (IFAB), instanţa care supervizează regulile fotbalului, a dezbătut, într-o reuniune de marţi, aspecte care ţin de lovirea mingii cu mâna în timpul unui meci, henţul, în intenţia de a clarifica aceste situaţii care pot apărea pe parcursul unei partide.

Într-un comunicat, IFAB a menţionat că discuţia a fost una ''detaliată şi constructivă'' dorindu-se o îmbunătăţire a regulii privind henţul pentru a asigura aplicare a legii mai consecventă. Interpretarea a ceea ce este considerat lovirea mingii cu mâna a suferit unele modificări de-a lungul timpului, producând confuzie atât pentru jucători, cât şi pentru suporteri şi conducând la dictarea foarte rapidă de sancţiuni faţă de jucătorii bănuiţi că ar practica un astfel de joc, chiar dacă sunt loviţi în mână de minge în mod involuntar.

Decizie privind schimbările în prelungiri

Separat, IFAB a spus că susţine ideea penalizării cu cartonaş galben sau roşu a oficialilor echipelor, în cazul în care aceştia îşi depăşesc atribuţiile, însă a respins posibilitatea de a interzice efectuarea schimbărilor de jucători în timpul minutelor de prelungire ale partidelor, propunere făcută pentru a nu se mai trage de timp. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23