Ianis Hagi, show total în Scoția. Este cel mai bun tânăr jucător al anului la Glasgow Rangers / Video

Ianis Hagi, desemnat cel mai bun tânăr jucător al anului la Glasgow Rangers / Facebook Glasgow Rangers
Ianis Hagi, desemnat cel mai bun tânăr jucător al anului la Glasgow Rangers / Facebook Glasgow Rangers

Internaţionalul român Ianis Hagi a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al anului la campioana Scoției, Glasgow Rangers.

Distincția a fost acordată în cadrul unei gale care a avut loc luni seara, informează clubul scoţian de fotbal. Hagi, în vârstă de 22 ani, a marcat 8 goluri şi a oferit 15 pase decisive în cele 46 de meciuri disputate în toate competiţiile pe parcursul acestui sezon în tricoul lui Rangers, grupare care a cucerit titlul de campioană a Scoţiei, pentru a 55-a oară în istoria sa, cu un număr record de puncte (102).

Mijlocaşul român a sosit la Glasgow Rangers în ianuarie 2020, de la formaţia belgiană KRC Genk, mai întâi sub formă de împrumut pe şase luni, înainte ca scoţienii să-l transfere definitiv. lanis Hagi este legat prin contract de campioana Scoţiei până în 2024. Trofeul rezervat jucătorului anului la Glasgow Rangers, ales în urma votului suporterilor, a revenit portarului Allan McGregor (39 ani), care şi-a ajutat echipa să stabilească un nou record de meciuri fără gol primit.

Amintim faptul că vineri, 14 mai, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat lista de jucători care activează la echipe de club din străinătate spre care sunt trimise faxuri de convocare preliminară. Printre aceștia se află și Ianis Hagi.

România va disputa două partide în luna iunie a acestui an, ambele cu caracter amical. Prima, pe 2 iunie, la Ploiești (Stadion “Ilie Oană”) împotriva Georgiei, ce-a de-a doua, pe 6 iunie, în deplasare la Middlesbrough, cu Anglia.

Pentru această acțiune, selecționerul Mirel Rădoi a trimis 16 convocări preliminare pentru fotbaliști de la cuburi din afara României. Pe lista finală de jucători se vor regăsi o parte dintre aceștia, alături de fotbaliști din Liga 1.         

Lista jucătorilor

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 5/0), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0/0);

FUNDAȘI: Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 62/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 7/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0);

MIJLOCAȘI: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 28/2), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 45/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 16/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 47/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 7/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 7/1), Constantin Budescu (Damac/Arabia Saudită, 12/5), Alexandru Mitriță (Al Ahli/Arabia Saudită, 14/2);

ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 43/13), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 17/2).

Din rațiuni medicale, jucătorii George Pușcaș, Dennis Man, Valentin Mihăilă, Alin Toșca și Florin Andone nu au putut intra în calcule pentru această acțiune.

Tot azi, au fost trimise convocările preliminare și pentru stranierii aflați în vedere pentru cantonamentul preolimpic din Spania, informează Federaţia Română de Fotbal.         

                           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel