Guvernul va adopta un set de facilităţi fiscale pentru încurajarea contribuabililor să-şi plătească obligaţiile bugetare

Guvernul va adopta în şedinţa de miercuri un set de facilităţi fiscale pentru încurajarea contribuabililor să-şi plătească obligaţiile bugetare, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Măsurile se vor aplica, fără discriminare, persoanelor fizice, companiilor private şi de stat, organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor publice şi unităţilor administrativ-teritoriale, a precizat premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Avem în vedere abordarea pe următoarele paliere: companiile cu capital privat mixt sau de stat care au acumulat până la sfârşitul anului trecut obligaţii bugetare restante de peste 1 milion de lei pot beneficia, în baza unul plan de restructurare, de o serie de facilităţi fiscale care să menţină viabilitatea acestora şi repunerea în circuitul economic. (...) În cazul companiilor care au acumulat datorii sub 1 milion de lei până la finalul anului trecut vor fi anulate penalităţile şi dobânzile dacă obligaţiile bugetare principale sunt achitate până la 30 noiembrie 2019.

În ceea ce priveşte persoanele fizice şi entităţile fără personalitate juridică se aplică măsura anulării dobânzilor şi penalităţilor indiferent de cuantumul datoriilor acumulate către bugetul de stat dacă achită obligaţiile principale 30 noiembrie 2019. Măsura poate fi aplicată şi de către alte autorităţi sau instituţii publice care administrează obligaţii bugetare, precum şi de unităţile administrativ-teritoriale pentru contribuabilii pe care-i administrează', a explicat Dăncilă.

Premierul a adăugat că, de asemenea, UAT-urile care au datorii către bugetul de stat 'vor beneficia de facilităţi similare dacă-şi achită obligaţiile până la data de 30 noiembrie 2019'. 'În acelaşi timp trebuie să încurajăm conformarea voluntară, iar în acest sens ministrul Finanţelor Publice va veni cu o soluţie care să răsplătească şi să încurajeze contribuabilii corecţi care şi-au achitat datoriile la timp. Sunt măsuri de sprijinire a contribuabililor aflaţi în dificultate asupra cărora ne-am consultat cu mediul de afaceri şi cu reprezentanţii asociaţiilor administraţiei publice locale', a mai declarat Dăncilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel