Guvernul susține legea pentru pensiile militare. ANCDRR salută decizia

Guvernul a avizat favorabil proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniți din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Astfel, guvernul susține un proiect de lege inițiat de miniștri și parlamentari USL, prin care vor fi restabilite pensiile militare diminuate în urma recalculării. 

Pensionarii militari au transmis un comunicat public prin care salută decizia guvernului. Asociația națională a cadrelor militare în rezervă și retragere ”Alexandru Ioan Cuza” a transmis mulțumiri miniștrilor Gabriel Oprea,  Mircea Dușa și Radu Stroe, co-inițiatori ai proiectului  de lege.

Iată comunicatul Asociației:

”Salutăm decizia primului-ministru, domnul Victor Ponta care, prin decizia de a aviza favorabil acest proiect, demonstrează preocuparea și apropierea sa față de militarii în rezervă și în retragere.

În urma adoptării legii de către Parlament, pensiile ale căror cuantumuri sunt mai mici decât cele cuvenite pentru luna decembrie 2010 se vor plăti în cuantumul cuvenit pentru luna decembrie 2010.

Practic, pensiile militare care au scăzut în urma recalculării, vor reveni la nivelul anterior diminuării, sumele suplimentare vor fi prevăzute în bugetele instituțiilor din domeniul de apărare, ordine publică și siguranță națională de la 1 ianuarie 2014, precum și de la momentul adoptării legii de către Parlament, aceste instituții susținând că au sumele necesare în bugetele lor de pensii pe anul 2013.

Mulțumim domnului viceprim-ministru Gabriel Oprea, co-inițiator al proiectului de lege, domnului ministru al apărării Mircea Dușa și domnului ministru al afacerilor interne Radu Stroe, care au arătat o preocupare constantă pentru soluționarea problemelor pensionarilor militari și au făcut demersurile necesare pentru avizarea de către Executiv a inițiativei legislative”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel