EXCLUSIV  Guvernul Orban, OUG pe anticipate. Petre Lăzăroiu, explicaţii despre "vidul legislativ"

Agerpres/ Arhivă Foto
Agerpres/ Arhivă Foto

Petre Lăzăroiu, fost judecător CCR, a afirmat în exclusivitate pentru DC NEWS, de ce există "vidul legislativ" pentru alegerile anticipate, invocat de Ludovic Orban, dar şi de ce este prematură discuţia despre anticipate. 

"Există un vid legislativ pe tema asta pentru că nu am avut niciodată alegeri anticipate. Dar ăsta nu este un motiv pentru alegeri anticipate. Ei se pregătesc, sigur! Reglementezi alegerile anticipate când ajungi la ele, aşa ar trebui. Acum este prematur să vorbim despre asta, când încă nu am ajuns acolo. Niici  nu se ştie dacă ajungem acolo. Poate moţiunea nu trece, poate prima sau a doua încercare de instaurare a Guvernului e pozitivă şi nu se mai ajunge la anticipate. Este cale lungă.", a explicat Petre Lăzăroiu. 

Ordonanţa poate fi respinsă de Parlament

"Când se ajunge la deschiderea drumului spre anticipate, legea îţi permite acel termen de 90 zile în care dizolvi Parlamentul, dai ordonanţe. Sigur, dl Orban se gândeşte că nu mai poate da ordonanţe dacă pică Guvernul. Dar ordonanţa intră în Parlament, o pot pune pe ordinea de zi imediat şi poate fi respinsă, caz în care nu mai intră în vigoare. Ea poate fi atacată şi de Avocatul Poporului", a mai declarat judecătorul Petre Lăzăroiu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI OUG pe alegeri parlamentare anticipate, suplimentar pe ordinea pe zi! "APROBAT!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel