Guvern Dăncilă. Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni. Cine este

Natalia- Elena Intotero este propusă pentru funcția de ministru pentru Românii de Pretutindeni în Guvernul Dăncilă.

Natalia- Elena Intotero şi-a început activitatea politică în cadrul Partidului Social Democrat (PSD) şi a îndeplinit funcţia de preşedinte al TSD Hunedoara.

A fost consilier local în municipiul Brad, iar apoi consilier judeţean în perioada iunie 2004-martie 2009, când a devenit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe pe probleme de relaţii interinstituţionale. A ocupat acest post până în octombrie 2009. 

În perioada mai 2012-decembrie 2012 a fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, din Guvernul României.

A fost aleasă deputat în anul 2012 în Colegiul uninominal Orăştie-Simeria-Geoagiu. În prezent este preşedinta Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social Democrate Hunedoara, iar în mandatul de deputat 2012-2016 a fost vicepreşedinta Comisiei de Politică Externă, potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor.

De meserie profesor

Natalia-Elena Intotero este de meserie profesor, ea absolvind Facultatea de Limba şi Literatura Română-Limba şi Literatura Engleză în anul 2006. În anul 2007 a absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a Universităţii 'Spiru Haret' din Bucureşti. De asemenea, este absolventă a cursului postuniversitar organizat de Institutul Diplomatic Român şi a Colegiului Naţional de Apărare.  

Conform declaraţiei de avere depuse la Camera Deputaţilor, Natalia - Elena Intotero deţine împreună cu soţul său cinci terenuri intravilan în municipiul Brad, în suprafaţă totală de 9.406 mp şi un teren agricol de 14.000 mp în satul Crişan, judeţul Hunedoara. Cei doi soţi sunt şi proprietarii unei case de locuit în suprafaţă de 100 mp în Brad şi a unor spaţii comerciale şi de producţie în suprafaţă totală de 931 mp, în acelaşi municipiu. 

În declaraţia de avere a Nataliei-Elena Intotero mai sunt trecute patru maşini, deţinute împreună cu soţul său, dar şi un credit în sumă de 22.000 de lei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel