EXCLUSIV  Gura "tehnocratului" adevăr grăiește: "Suntem rupți de realitate!"

Fostul secretar de stat, social-democratul Adrian Marius Dobre, a scris o analiză politică pentru dcnews.ro în care critică guvernul tehnocrat și-l descrie prin vorbele lui Biriș: suntem rupți de realitate. 

Iată analiza politică scrisă de către Adrian Marius Dobre pentru dcnews.ro: 

Indiferent cat de neverosimil pare, tehnocrații grăiesc: “suntem rupți de realitate”.

Domnul Gabriel Biriș, fost Forța Civică, fost ARD, fost PDL, actualmente tehnocrat dar pregătindu-se pentru independent și o dizidență care ar netezi drumul către un “viitor PNL” recunoaște într-un interviu acordat presei: “Suntem rupți de realitate. Punem oamenii să muncească degeaba”.

Iată deci că până la urmă “secretul lui Polichinelle” fu rostit prin gura de “tehnocrat expert”: noi, cei care guvernăm acum, înfierând toată clasa politică și democrația în România, luptându-ne cu fantomele eficienței neoliberale, nu avem nici o legătură cu agenda cetățeanului, cu nevoile ș obiectivele acestuia, cu planurile de viitor ale oamenilor privind o viață mai bună și dreptul la demnitate.

După ce românii ar trebui: să muncească și să trăiască cu doi lei pe zi, gustând din luxul unei plimbări cu trenul, visând însă la luxul de a avea drepturi și libertăți fundamentale, fără bani europeni, fără colectare la bugetul statului, fără investiții, plătind taxe prin bancă (cei puțini care au cont bancar) dar mergând după aceea cu copie după ordinul de plata ștampilat la un ghișeu îngust și departe (că doar simplificarăm birocrația). Românul privește la ordonanțe care-i bulversează viața, îi creează frustrări și furii (că deh, doar nu-i tehnocrat acela care nu recită cel puțin o dată pe zi teoria distrugerii creatoare a lui Schumpeter), vede cum agricultura se așează ușurel pe butuci, si multe, multe altele.  Si noi, romanii, ar trebui sa picăm în extaz, muți de admirație și recunoștință la spusele tehnocratului: oameni buni, acest guvern nu are nici o legătura cu voi.

“Guvernul tehnocrat” nu a fost niciodată legitim în adevăratul sens al cuvântului. Acum, el a devenit de două ori ilegitim, pentru că un guvern care se depărtează definitiv și irevocabil de la agenda cetățeanului și de la interesele naționale devine instantaneu, de facto, ilegitim.

Și dacă lipsa de profesionalism, fățărnicia, lipsa de respect la adresa românilor, necoordonarea instituțiilor, lipsa deciziei (cel puțin administrative) mai înseamnă ceva, atunci este de domeniul evidenței că acest guvern devine, cu fiecare zi care trece, mai antiromânesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel