Google îl omagiază pe Howard Carter. Vezi cine a fost acesta

carter
carter

Google şi-a schimbat logoul pentru a-l omagia pe Howard Carter, cel care a descoperit mormântul faronului egiptean Tutankamon. Carter este faimos pentru descoperirile sale din Egipt, mai ales că a reuşit să aducă o nouă lumină asupra piramidelor egiptene. Carter a reuşit să supravieţuiască blestemului, pe care se spune că îl poartă, mormântul lui Tutankamon.

Howard Carter, născut la 9 mai 1874 în Londra, a moştenit de la tatăl său talentul artistic, manifestat prin metodele inovative găsite de tânărul Howard încă din vremea adolescenţei pentru a copia decoraţiunile din mormintele regilor egipteni. Prima sa expediţie în Egipt s-a petrecut în 1891, când Howard Carter avea doar 17 ani, acesta fiind trimis să îl ajute pe Percy Newberry la săpăturile de la mormintele din Beni Hasan.

După ce a întreprins mai multe expediţii arheologice pentru diverse firme, din 1914, egiptologul Carter s-a putut bucura de sprijinul Lordului Carnarvon care i-a susţinut financiar expediţile din Valea Regilor. Acestea au fost însă întrerupte până în 1917 din cauza Primului război Mondial fără a aduce vreun rezultat până în 4 noiembrie 1922, când grupul de săpători condus de Howard Carter a descoperit scările care duceau spre mormântul lui Tutankhamon.

Mormântul lui Tutankhamon a devenit faimos datorită miilor de obiecte şi aurului găsit în interiorul cavoului, golirea acestuia durând nu mai puţin de un deceniu. După golirea mormantului, în 1932, Howard Carter s-a retras din arheologie şi a devenit agent part-time pentru colecţionari şi muzee. Nu la foarte mult timp după, pe 2 martie 1939, la 64 de ani de la naştere, fostul arheolog a murit de cancer, dar cu toate că această cauză pare a fi una naturală, tot există voci care consideră că acesta a fost omorât de „Blestemul regelui Tutankhamon”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel