EXCLUSIV  Jocurile domnului deputat Pleșoianu: Țipa, aproape cu spume la gură

Liviu Pleșoianu
Liviu Pleșoianu

După ce la presiunile deputatului Liviu Pleșoianu, Comisia de Anchetă a Vizitei de Acasă de la Oprea a decis să-i ceară înscris președintelui României, dar cu alte cuvinte, chemarea lui George Maior din funcția de ambasador al României în SUA, putem spune că ne aflăm în fața unei noi cacealmale. O parte din membrii Comisiei ar vrea să-l atragă pe președinte într-un conflict care nu-l privește.

Comisia s-a lăsat antrenată de spiritul belicos al deputatului care seamănă ca o mănușă, ca fel de a fi, cu un alt fost deputat, băgat tot de PSD (USL) în parlament, pe nume Remus Cernea și care până la final va sfârși cariera politică certat cu toți, chiar și cu binefăcătorii săi.

Oamenii care se informează cu adevărat n-au cum să cadă în capcane facile, în care anumiți vânători de imagine politică și parlamentară caută poziții de challengeri pentru personalități, pe care, agățându-se de frânturi de adevăr, vor să le tragă în mocirla unor retorici.

Astfel, de ceva vreme, prin PSD a început și un concurs de cine e mai pesedist ca cine și care are mai multă vechime (nu și realizări!) în partid decât cine. În mod normal, după atitudinea pe care a avut-o în iunie, față de domnul George Maior, dl Pleșoianu trebuia sancționat atât la Camera Deputaților, cât și la partid. Spun asta pentru că, al dumisale comportament din timpul ședinței în care era invitat un om (trecem peste faptul că respectivul om tocmai muncise enorm pentru o întâlnire istorică a președintelui României cu președintele SUA) a denotat mai degrabă lipsă de civilizație decât atitudine parlamentară.

„Sunteți plătit din bani publici! Ar trebui să fiți dat afară și retras de la post!” țipa, aproape cu spume la gură Pleșoianu, înspre cel care fusese cu mult, mult înaintea lui pesedist și care condusese Departamentul de Aderare la NATO, încă din Guvernul Năstase. Alo, domnule deputat Pleșoianu?! Cine vă credeți domnule și unde vă treziți (membru de comisie) încât trădați mentalitatea și tipologia diverșilor care insultă și umilesc prin restaurante pe motiv că ei plătesc?

[citeste si]

În primul rând, dumneavoastră n-aveți cum vorbi în numele tuturor românilor, chiar dacă sunteți vremelnic cocoțat într-un parlament mult prea mare și din păcate mult prea generos cu mediocritatea. Comportamentul și ținuta dumneavoastră publică sunt de foarte multe ori în dezacord cu crezurile pe care susțineți că le enunțați.

Părerea mea este că deocamdată sunteți folosit fără să știți (sau poate că nu vă pasă!) din trei locuri, care se văd cu ochiul liber. Unu de-a „acolo”, altul de „dincolo” și unul din locul de unde vi se propagă și încurajează atitudinea agresivă și nepotrivită. În jocul elucubrațiilor nu luați în calcul faptul că nici cei pe care îi luați dumneavoastră la înjurături nu sunt chiar niște nimeni și cu atât mai puțin domnul Maior, care este unul dintre cei care chiar a făcut ceva pentru țara asta. Aveți cel mai recent exemplu, vizita făcută de Președinte acolo, muncită cap-coadă de George Maior și personalul de la Ambasadă. Dumneavoastră ce ați făcut pentru România, domnule deputat, afară de scandalurile astea care vă scot în evidență? Comportamentul dumneavoastră din iunie l-a surprins neplăcut și pe președintele comisiei, domnul Mihai Fifor, care chiar v-a atras atenția să vă potoliți și să vă comportați civilizat.

Mai simplu spus, trebuie să știți că e dreptul fiecărui om să răspundă sau să nu răspundă la o întrebare, să amestece sau să nu amestece lucrurile private cu cele publice, pentru că și comisie parlamentară fiind, nu cred că puteți fi mai presus de o instanță judecătorească. Poate că dumneavoastră ați prefera democrație „cu lanterna în ochi” și cu mâna în menghină, dar aflați că vremurile acelea au trecut demult.

Nota redacției - titlul de homepage aparține DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel