Gazonul pe Arena Națională, distrus după două antrenamente. Explicațiile firmei de întreținere

Gazonul Arenei Naţionale pare a fi distrus deja, după cele două antrenamente oficiale ale naționalelor României și Spaniei, care se vor întâlni într-un meci oficial joi, pe Național Arena.

Cu toate acestea, oficialii FRF anună că suprafaţa de joc a fost refăcută. Gazonul a costat 240.000 de euro, însă calitatea lui i-a dezamăgit pe mulți.

"Acest gazon, incluzând aici atât achiziţia, transportul şi montajul, a costat în jur de 230-240.000 de euro, este suma standard pentru întreaga Europă. În premieră, Primăria Capitalei a organizat o licitaţie internaţională deschisă. Avem un contract cadru pe o perioadă de patru ani în valoare de aproximativ patru milioane de euro", declarase Gabriela Firea, în urmă cu aproape o săptămână.

Stelian Dia, cel care este responsabil cu gazonul montat acum pe Arena Națională, a dat asigurări că acesta va arăta impecabil la ora meciului, chiar dacă o porțiune din el arăta ”ca după război”. 

"Două antrenamente pe spații înguste, mișcări cu un număr destul de mare de sportivi pe gazon. E normal, din punctul meu de vedere totul a decurs normal. Este un gazon sută la sută natural, este firesc să se întâmple lucrul acesta. Au sărit fire de iarbă de la crampoane, nu s-a spart, nu au sărit brazde, așa cum ați menționat.

Dacă vă referiți de la firele de iarbă care sar de la crampoane, la alunecare, la întoarcere, normal că vor mai sări. E firesc. Este un gazon nou montat, trece printr-o fază de adaptare, are o densitate foarte bună, foarte mare. Nu avem umflături, nu avem brazde sărite. Nici măcar un colț nu este mișcat de la locul lui. Este o uzură normală în urma a doua antrenamente", a spus Stelian Dia la "Digi Sport Special".

Citește și: România - Spania. Antrenorul spaniol a nominalizat jucătorul de care se teme cel mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel