Gabriel Oprea a convocat un comandament de urgenţă la Guvern! Care e motivul

Premierul interimar Gabriel Oprea a convocat decis, luni, convocarea unui comandament de urgenţă la Guvern, începând cu ora 15:00, în condițiile în care România este traversată de un val de aer fierbinte de origine africană, iar temperaturile se vor apropia de 40 de grade Celsius.

La comandamentul de urgență vor participa reprezentanți ai Agenției Naționale de Meteorologie care vor prezenta prognoza pentru următoarele zile, precum și reprezentanți ai ministerelor cu atribuțiuni în domeniu și ai instituțiilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență. De asemenea, la comandamentul de urgență vor participa și prefecţii, prin videoconferinţă.

Şase judeţe se află sub cod galben de caniculă, însă informarea se va extinde treptat şi pentru alte zone din ţară pentru următoarele trei zile.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică o atenţionare cod galben de caniculă. În cursul zilei de luni, 6 iulie, vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculară în regiunile vestice şi nord-vestice, unde se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Maxime termice de 35...36 de grade vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrânse.

În zilele de marţi şi miercuri (7-8 iulie), valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara.

Vezi și: Vremea se schimbă radical în toată țara, începând de duminică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel