FotbalLeaks: Vicepreşedinte AS Monaco, sume record din comisioane ”excepționale”

Vicepreşedintele lui AS Monaco încasează o primă de 10% la fiecare plusvaloare obţinută din vânzarea unui jucător.

Vicepreşedintele clubului francez AS Monaco, rusul Vadim Vasiliev, încasează o primă de 10% la fiecare plusvaloare obţinută din vânzarea unui jucător, relatează site-ul Mediapart, pornind de la documentele Football Leaks obţinute de revista germană Der Spiegel. Eventualele vânzări în pierdere ale unor jucători sunt deduse, dar balanţa este clar pozitivă.

Vasiliev a câştigat 5,3 milioane de euro în sezonul 2015-2016 graţie acestei 'prime excepţionale', cum este numită în contractul său, şi 5,4 milioane de euro în 2016-2017. Om de încredere al proprietarului lui Monaco, Dmitri Rîbolovlev, Vasiliev ar urma să obţină o sumă şi mai mare după sezonul 2017-2018, care a adus vânzarea lui Kylian Mbappe la PSG pentru 180 de milioane de euro, a lui Tiemoue Bakayoko la Chelsea pentru 45 de milioane de euro şi transferurile lui Benjamin Mendy şi Bernardo Silva la Manchester City în schimbul a 47,5 milioane, respectiv 50 de milioane de euro.

Alte comisioane

Vadim Vasiliev şi AS Monaco au confirmat pentru Mediapart existenţa acestei clauze în contractul oficialului. Tot potrivit contractelor consultate de Mediapart, Vasiliev a beneficiat timp de trei sezoane, între 2013 şi 2016, de o primă din câştigurile provenite din marketing, vânzarea biletelor, sponsorizare etc. Vasiliev a obţinut astfel 1,8 milioane de euro pentru stagiunea 2014-2015. Începând din iulie 2016, acest comision a dispărut, nu fără să existe o compensaţie: salariul de bază anual al lui Vasiliev a urcat de la 750.000 la 1,25 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel