Fotbal: FC Barcelona a plătit-o pe Atletico cu 15 milioane euro pentru a avea drept de preemţiune asupra unor jucători

FC Barcelona a plătit-o pe Atletico Madrid cu 15 milioane de euro pentru a avea drept de preemţiune asupra a şase fotbalişti, a aflat marţi AFP de la surse madrilene, dezminţind zvonuri din presă potrivit cărora aceşti bani ar fi permis stingerea litigiului dintre cele două cluburi referitor la transferul lui Antoine Griezmann.

Banii plătiţi de Barca "nu au nimic de-a face" cu transferul din această vară al atacantului francez, de la Atletico la Barca în schimbul a 120 de milioane de euro, au indicat aceste surse pentru AFP.

"Nu vreau să vorbesc despre bani", a reacţionat preşedintele lui Atletico, Enrique Cerezo, la televiziunea Movistar. Potrivit acestuia, "cazul Griezmann este închis de când Federaţia spaniolă a condamnat-o pe Barca să plătească 300 de euro".

Acordul încheiat între cele două cluburi face ca Barca să fie ţinută în mod obligatoriu la curent de colchoneros în cazul în care apar oferte de cumpărare pentru cei şase jucători, catalanii având posibilitatea să ofere o sumă egală sau mai mare.

Ziarul El Mundo afirmase marţi că această sumă de 15 milioane de euro permite "reglarea afacerii Griezmann".

Atacantul francez (76 de selecţii, 29 de goluri) s-a despărţit de Atletico Madrid după mai multe răsturnări de situaţie, semnând cu Barca pe 1 iulie, exact în ziua când clauza sa de reziliere a scăzut de la 200 la 120 de milioane de euro.

Griezmann a fost aproape de un transfer la Barca la începutul verii lui 2018 dar, într-un video difuzat cu câteva zile înaintea Mondialului din Rusia, a anunţat că rămâne la Madrid.

Atletico s-a adresat în iulie justiţiei, afirmând că deţine documente ce dovedesc că Griezmann şi Barca s-au înţeles în privinţa transferului înainte de 1 iulie, clubul cerând astfel 80 de milioane de euro în plus.

În acest dosar, Federaţia spaniolă de fotbal (RFEF) a condamnat de altfel la sfârşitul lui septembrie clubul catalan la plata unei amenzi simbolice de 300 de euro.

RFEF a conchis că nu există nicio dovadă că Griezmann a semnat contractul înainte de 1 iulie.
AGERPRES 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel