Fotbal: Cupa Asiei 2023 - China, singura candidată după retragerea Coreei de Sud

Coreea de Sud şi-a retras candidatura la organizarea Cupei Asiei pe Naţiuni la fotbal, ediţia 2023, au anunţat joi autorităţile sud-coreene, lăsând astfel cale liberă Chinei, cealaltă pretendentă la găzduirea acestei competiţii, informează AFP. 

Federaţia sud-coreeană de fotbal (KFA) a explicat această decizie, într-un comunicat publicat miercuri seara, prin dorinţa de 'a se concentra strategic' asupra candidaturii comune cu Coreea de Nord la organizarea Cupei Mondiale feminine, prevăzută în acelaşi an. KFA a anunţat în luna martie această candidatură comună, însă contactele diplomatice între Seul şi Phenian s-au complicat de atunci, ca urmare a impasului în care se află negocierile dintre Coreea de Nord şi Statele Unite pe tema nucleară.

'În ceea ce priveşte Cupa Mondială feminină, FIFA şi guvernul Coreei de Sud se vor implica pentru a se putea materializa organizarea comună în Coreea de Nord şi de Sud', a asigurat secretarul general al KFA, Chun Han-jin, în comunicat. China rămâne, aşadar, singura candidată la organizarea Cupei Asiei din 2023 şi urmează să fie, în consecinţă, desemnată oficial drept ţară organizatoare, pentru a doua oară, cu ocazia unei reuniuni a Confederaţiei asiatice de fotbal, programată pe 4 iunie.

Cupa Asiei pe Naţiuni a mai avut loc în China în 2004, ediţia respectivă fiind câştigată de Japonia, după o finală cu naţionala ţării gazdă (scor 3-1). Ediţia 2019 s-a desfăşurat, în premieră, cu 24 de selecţionate participante, fiind găzduită de Emiratele Arabe Unite şi câştigată de Qatar, care a învins în finală Japonia (3-1).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel