Fotbal: Asociaţia paraguayană a donat 21 de tone de alimente victimelor inundaţiilor

Asociaţia Paraguayană de Fotbal (APF) a donat 21 de tone de alimente cumpărate cu fondurile obţinute după meciul amical dintre selecţionata paraguayană şi Guatemala (2-0), desfăşurat duminica trecută, destinate familiilor afectate de inundaţiile din Paraguay, informează agenţia spaniolă EFE.


Încasările de la acest meci au ajuns la 212 milioane guarani, aproximativ 33.800 dolari, cu care s-au cumpărat ulei, făină, mate, conserve şi alte alimente de bază, a precizat APF.

Preşedintele Asociaţiei Paraguayene de Fotbal (APF), Robert Harrison, se arătase optimist că suporterii vor veni în număr mare la meci şi vor completa cele 34.500 de locuri ale arenei la primul meci amical al selecţionatei "Albirroja" de pe teren propriu din ultimii cinci ani, mizând pe strângerea a aproximativ 80.000 de dolari, dar asistenţa a fost una scăzută.

La acest meci, care a fost ultimul examen al paraguayenilor înainte de Copa America din Brazilia, APF stabilise ca biletele "populare" să coste 4,70 dolari pentru locurile obişnuite, în timp ce pentru locurile preferenţiale un bilet costa 9,50 dolari.

Inundaţiile excepţionale provocate de fluviul Paraguay, care au forţat deja 70.000 de familii să îşi părăsească locuinţele, ameninţă să atingă un nivel catastrofal în capitala Asuncion în două săptămâni, conform serviciilor meteorologice.

În Asuncion, inundaţiile au afectat deja circa 40.000 de persoane, iar în Pilar, un oraş situat la 300 kilometri sud de capitală, au fost strămutate deja 10.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel