Fotbal: Agentul de jucători Mino Raiola, interzis în continuare de TAS să-şi desfăşoare activitatea în Italia

Sebastian Florea / 13 iun 2019 / 11:12 Salveaza PDF Comentarii

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a menţinut, miercuri, interdicţia de a profesa pentru trei luni în Italia impusă agentului de jucători Mino Raiola, dar a suspendat aplicarea acestei interdicţii în afara Italiei până la începutul lunii iulie.

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a decis, la finele lunii mai, să interzică agentului de jucători Mino Raiola şi vărului său Vincenzo, asociatul său, să-şi desfăşoare activitatea în orice parte a lumii, pentru trei luni şi, respectiv, două luni.

Raiola a făcut apel la această decizie şi a cerut suspendarea aplicării acestei interdicţii la nivel mondial.

Miercuri, TAS a anunţat că "extinderea mondială a suspendării lui Mino Raiola este suspendată în aşteptarea deciziei TAS". Totodată, suspendarea pronunţată de Federaţia italiană de fotbal (FIGC) nu este "afectată" de această decizie şi în consecinţă se aplică.

TAS, instanţa supremă în materie sportivă cu sediul la Lausanne, a adăugat că "un calendar procedural scurtat" a fost acceptat de părţi pentru a permite să se ajungă la o decizie finală "la începutul lunii iulie".

Mino Raiola este unul dintre cei mai importanţi agenţi de jucători din fotbalul mondial, printre fotbaliştii pe care îi reprezintă italianul numărându-se şi starul francez Paul Pogba, de la Manchester United.

FIGC a decis să-l suspende în urma criticilor pe care acesta le-a adresa federaţiei din ţara sa, pe care a calificat-o drept "slabă şi inexistentă".


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24