Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, veşti importante pentru Rapid Bucureşti: Până e gata Giuleştiul, poate juca pe stadionul Arcul de Triumf

Foto: Crișan Andreescu, dcnews.ro
Foto: Crișan Andreescu, dcnews.ro

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunţat că Rapid Bucureşti poate evolua pe stadionul Arcul de Triumf până va fi gata construcţia arenei din Giuleşti. Actualmente, FC Rapid îşi dispută jocurile de pe teren propriu pe stadionul din Regie. 

"Am auzit că sunt ceva întârzieri la Giuleşti. De aceea ne dorim ca până va fi gata noul stadion din Giuleşti, Rapid să poată juca pe Stadionul Arcul de Triumf. Acest lucru depinde şi de cât de repede se vor mişca lucrurile. În acelaşi timp, sper să rezolvăm cât mai repede şi cu baza sportivă Pro Rapid. Am promisiuni că vom intra în administrarea bazei în câteva săptămâni", a afirmat primarul.

Foto: Crișan Andreescu, dcnews.ro

Cheltuielile, susţinute de primărie 

Daniel Tudorache a declarat într-o conferinţă de presă că toate cheltuielile de administrare a Stadionului de rugby Arcul de Triumf vor fi susţinute de Primăria Sectorului 1 în urma unui parteneriat semnat cu Federaţia Română de Rugby.

"Este un parteneriat pe care îl facem cu Federaţia Română de Rugby. Pentru că atunci când Guvernul nu are bani, vine Primăria Sectorului 1 şi sprijină. Noi vom veni şi cu mentenanţa, pentru că va fi o problemă şi după ce Stadionul Arcul de Triumf va fi gata. Deci noi vom asigura toate cheltuielile de administrare cu această bază sportivă, cu acest stadion. Şi vom sprijini cu orice mai are nevoie Federaţia Română de Rugby. Noi ne-am zbătut şi imediat ce ne-au solicitat autorizaţia de construcţie pentru Stadionul Arcul de Triumf am acordat-o. De aceea suntem mai avansaţi. Vă promit că primul stadion care va fi gata dintre cele trei este acesta din Sectorul 1", a explicat primarul.

Foto: Crișan Andreescu, dcnews.ro

Federaţia de Rugby, dispusă să primească Rapidul pe stadion 

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a confirmat în conferinţa de presă că este de acord ca echipa de fotbal Rapid să joace pe stadionul de rugby.

"Având în vedere că Rapid este în sufletul tuturor şi creşte de la zi la zi, cred că acest stadion va putea găzdui şi meciurile acestei echipe", a afirmat Petrache.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, directorul general al Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Irina Pătrăşcoiu şi preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, au efectuat, miercuri, o vizită la Stadionul Arcul de Triumf pentru a vedea stadiul lucrărilor de construcţie. România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală.

UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo. Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, cel mai probabil în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel