Fotbal: Arbitrul finalei Ligii Campionilor Africii, suspendat pentru prestaţia sa din meciul tur

Egipteanul Gehad Grisha, arbitrul meciului din prima manşă a finalei Ligii Campionilor Africii, dintre Wydad Casablanca şi Esperance Tunis (1-1), disputată sâmbătă, a fost suspendat din cauza prestaţiei slabe, a anunţat Confederaţia africană de fotbal (CAF).

Grisha, arbitru internaţional din 2008, prezent la CM 2018, a primit o suspendare de şase luni. Performanţa egipteanului a fost criticată în special de Federaţia marocană de fotbal, într-o scrisoare adresată CAF. În prelungirile primei reprize, un gol marcat marocani, prin Ayoub el Amloud, a fost anulat pentru un henţ la coechipierul său Ismail Haddad, după intervenţia VAR.

n protestul său, Federaţuia marocană susţine că arbitrul a luat o decizie aberantă prin anularea golului: Nu există niciun criteriu pentru anularea golului. Balonul nu a atins direct mâna sau braţul. După pauză, echipei din Casablanca i-a fost refuzat un penalty, după ce sistemul VAR a stabilit că mingea a atins umărul unui fundaş de la Esperance şi nu mâna sa.

Rezultatul avantajează clubul din Tunisia, deţinătorul trofeului, care poate intra în clubul select al echipelor cu două succese consecutive din care fac parte TP Mazembe (RD Congo), Enyimba (Nigeria) şi Al Ahli (Egipt). Meciul retur al finalei Ligii Campionilor Africii are loc pe 31 mai la Tunis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel