FIFA. Atletico Madrid, amendă de 52.000 de franci elveţieni

Clubul spaniol Atletico Madrid, care a cucerit miercuri Supercupa Europei, a primit o amendă de 52.000 de franci elveţieni (45.900 euro) din partea Comisiei de disciplină a Federaţiei internaţionale de fotbal.

Sancțiunea aplicată a fost pentru 'încălcarea regulamentului privind statutul şi transferurile de jucători', conform unui comunicat dat publicităţii de FIFA. Atletico Madrid, câştigătoarea ediţiei trecute a Europa League, a fost sancţionat pentru că nu a respectat regula privind deţinerea drepturilor asupra jucătorilor de către terţi (TPO) şi pentru că a introdus 'informaţii incorecte' în sistemul de regularizare a transferurilor internaţionale (ITMS).

Alte cluburi, sancționate

FIFA a sancţionat, de asemenea, mai multe cluburi, între care două din Qatar, pentru restanţe financiare faţă de jucători. Astfel, Qatar Sport Club a primit o amendă de 30.000 de franci (26.400 euro) şi un termen de 90 de zile pentru a rezolva problema sumelor datorate. Dacă nu va respecta acest termen, clubul va fi penalizat cu şase puncte şi va primi o interdicţie de transferuri pentru patru perioade de mercato. Un alt club din Qatar, Al-Shamal, a fost condamnat la plata unei amenzi de 15.000 de franci şi riscă o retragere de şase puncte dacă nu îşi va regla datoriile în 30 de zile. Clubul Shabab Al Ahli din Emiratele Arabe Unite, a fost amendat la rândul său cu 30.000 de franci, primind un termen de 90 de zile pentru a achita salariile restante. De asemenea, FIFA a amendat cu 10.000 de franci clubul iranian Saba Qom, care riscă o retragere de puncte dacă nu va rezolva problema plăţii restanţelor în 30 de zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel