FIFA. Atletico Madrid, amendă de 52.000 de franci elveţieni

Bogdan Cotigă / 17 aug 2018 / 14:37 Salveaza PDF Comentarii

Clubul spaniol Atletico Madrid, care a cucerit miercuri Supercupa Europei, a primit o amendă de 52.000 de franci elveţieni (45.900 euro) din partea Comisiei de disciplină a Federaţiei internaţionale de fotbal.

Sancțiunea aplicată a fost pentru 'încălcarea regulamentului privind statutul şi transferurile de jucători', conform unui comunicat dat publicităţii de FIFA. Atletico Madrid, câştigătoarea ediţiei trecute a Europa League, a fost sancţionat pentru că nu a respectat regula privind deţinerea drepturilor asupra jucătorilor de către terţi (TPO) şi pentru că a introdus 'informaţii incorecte' în sistemul de regularizare a transferurilor internaţionale (ITMS).

Alte cluburi, sancționate

FIFA a sancţionat, de asemenea, mai multe cluburi, între care două din Qatar, pentru restanţe financiare faţă de jucători. Astfel, Qatar Sport Club a primit o amendă de 30.000 de franci (26.400 euro) şi un termen de 90 de zile pentru a rezolva problema sumelor datorate. Dacă nu va respecta acest termen, clubul va fi penalizat cu şase puncte şi va primi o interdicţie de transferuri pentru patru perioade de mercato. Un alt club din Qatar, Al-Shamal, a fost condamnat la plata unei amenzi de 15.000 de franci şi riscă o retragere de şase puncte dacă nu îşi va regla datoriile în 30 de zile. Clubul Shabab Al Ahli din Emiratele Arabe Unite, a fost amendat la rândul său cu 30.000 de franci, primind un termen de 90 de zile pentru a achita salariile restante. De asemenea, FIFA a amendat cu 10.000 de franci clubul iranian Saba Qom, care riscă o retragere de puncte dacă nu va rezolva problema plăţii restanţelor în 30 de zile. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28