FIAT 508 Weber Balilla Spider, maşina care nu se mai fabrică de 80 de ani, a ajuns la RAR

Una dintre maşinile emblematice ale Italiei a ajuns la Registrul Auto Român. 

"Lansat în anul 1934, primul FIAT din anii interbelici a fost o formulă de succes, mașina adoptând o cutie de viteze sincronizată cu patru trepte şi un motor care produce 36 CP. Modelul care ne-a vizitat la RAR Grivița este un FIAT 508 Weber Balilla Spider, fabricat în anul 1936, şi este unul dintre cele 14 exemplare care mai există la ora actuală pe piața automobilistică din întreaga lume. Această maşină a devenit o piesă dorită în orice colecţie auto fiind unică pe șoselele noastre", au scris cei de la RAR pe Facebook. 

FIAT 508 Weber Balilla Spider este o mașină sport italiană fabricată de FIAT între 1932 și 1937. A fost denumită după celebrul personaj italian "Balilla", care a fost un tânăr erou care a condus o revoltă populară împotriva ocupanților austrieci în secolul al XVIII-lea.

Mașina a fost oferită cu un motor cu patru cilindri în linie de 1,1 litri, care a fost capabil să dezvolte până la 36 de cai putere. Acesta a fost cuplat cu o transmisie manuală în patru trepte și a permis mașinii să atingă o viteză maximă de aproximativ 110 km/h.

Mașina a fost produsă într-o varietate de caroserii, inclusiv o variantă cabriolet Spider, care a fost proiectată de compania de design Carrozzeria Touring. Aceasta a prezentat un design aerodinamic și elegant, cu linii fluide și faruri ascunse.

FIAT 508 Weber Balilla Spider a fost o mașină populară în perioada sa, fiind utilizată în competiții sportive și de curse, precum și în uzul cotidian. Deși producția sa s-a încheiat acum mai mult de opt decenii, mașina rămâne un exemplu remarcabil de design italian și o piesă de colecție valoroasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel