Festivalul Internațional al Teatrului de Animație începe pe 22 noiembrie. Vezi programul

rsz_afis-festival-2012-final-1024x727
rsz_afis-festival-2012-final-1024x727

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalul Internațional al Teatrului de Animație "Bucurii pentru copii. Spectacole de colecție" începe la 22 noiembrie. Evenimentul este organizat de Festivalul este desfășurat în perioada 22 noiembrie-1 decembrie 2012. Pe parcursul celor 10 zile de festival se vor desfășura aproximativ 50 de momente. La teatrele Țăndărică, Bulandra, Nottara, la Școala nr.3 și la Spitalul Fundeni vor fi spectacole de teatru pentru copii și adulți jucate de trupe de profil din România, dar și din străinătate (China, Austria, Bulgaria, Danemarca, Italia, Germania, Olanda, Spania). De asemenea, festivalul propune workshop-uri, lansări de carte, expoziții și conferințe susținute de personalități remarcabile din lumea teatrului mondial.

Festivalul se va deschide cu vernisajul unei expoziţii inedite, care prezintă o serie de schiţe scenografice pentru teatrul de păpuşi şi pentru teatrul dramatic, semnate de baronul George Löwendal, un nume care a făcut istorie în arta plastică românească. Expoziţia va începe la orele 17.00 şi reprezintă un "arc peste timp" reuşind să facă conexiuni între diversele modalităţi de expresie artistică, potrivit comunicatului Teatrului Țăndărică.

Evenimentul dorește a contribui la dezvoltarea și întărirea relațiilor dintre România și alte state, motto-ul acestei ediții fiind "Construim poduri. Trecem granițe". Reprezentaţia “Călătoriile lui Nils”, producție a Teatrului Beilei din Guangzhou (China), va deschide seria de spectacole. Reprezentația în limba română a spectacolului va avea loc joi, la orele 18.00, la sala Lahovari din strada Eremia Grigorescu, nr. 24. Scenariul și regia sunt semnate de Yu Mo Lin, scenografia de  Wang Honggang, compozitor Zou Kaiyan. Traducerea piesei în limba română a fost asigurată de Simona Micloș, iar dublarea vocilor personajelor a fost realizată de către actori ai Teatrului Țăndărică.

La evenimentul inaugural vor lua parte oficialități diplomatice în misiune la București, dintre acestea confirmând participarea Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Ambasadorul Statului Israel, Ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei și reprezentanți ai Ambasadei Elveției, Anglie, Germaniei si Poloniei.  De asemenea, va fi prezent juriul festivalului format din critici teatrali și manageri din domeniului cultural din România și din străinătate, potrivit aceluiași comunicat.

Vezi programul Festivalului Internațional al Teatrului de Animație - "Bucurii pentru copii. Spectacole de colecție"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel