FCSB - Dinamo, în Ghencea sau nu? Clauza din contract care îi îndepărtează pe oamenii lui Becali

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

FCSB trebuie să închirieze stadionul Ghencea pentru a juca acolo derby-ul cu Dinamo, din etapa a doua a Superligii, dar o clauză din acel contract de închiriere îi îndepărtează pe oamenii lui Becali. 

Concret, este vorba despre o clauză conform căreia FCSB ar urma să plătească CSA un milion de euro dacă, în urma meciului, se deteriorează gazonul de pe Ghencea. 

"Eu m-am dus pe fentă și chiar am crezut că jucăm acolo. Există o solicitate care nu poate fi sub nicio formă satisfăcută. Niciun broker de asigurări nu semnează o poliță de un milion dacă se deteriorează o suprafață de joc. Nimeni nu poate să facă așa ceva. 

Chestia asta nu a existat în discuțiile preliminare. Există un proces verbal unde nu a existat așa ceva. Solicitarea este absurdă. Există și alte două solicitări de asigurări, pentru vandalism, ca la orice meci. Dar asta, cu gazonul... nu știi dacă îți dă cineva măcar 200.000 de euro. 

Gazonul e făcut pentru jocurile de fotbal. Ah, dacă se instalează o scenă sau ceva, cum a fost astăzi, cu Universitatea Tehnică de Construcții, era altceva. Nu știu ce sumă au dat azi.

Cu noi s-a ajuns într-un impas. Am înțeles din declarațiile date de domnul Bichir, se așteaptă ca noi să semnăm draftul. Noi nu am primit niciun draft, nu avem ce să semnăm. 

Nu mai știu nimic, nu mai înțeleg nimic. Am crezut că bucureștenii pot vedea derby-ul fotbalului pe un stadion cu locuri multe, jumătate din Arena Națională și încă 5.000. La momentul ăsta nu este nimic clar”, a spus Mihai Stoica la "Sport Report”, de la Orange Sport. 

Răzvan Bichir, comandantul CSA Steaua, spune că nu s-a semnat încă niciun contract 

"Nu este niciun secret, contractul încă nu s-a semnat. A fost o comisie de negociere la nivelul clubului, prin care s-a stabilit tariful de folosire. În momentul în care semnează dumnealor draftul de contract pe care l-am trimis şi pe care l-am renegociat, îl semnăm şi noi fără probleme. Problema nu este la noi, este la dumnealor.

Noi în contractul cadru avem obligaţia impusă beneficiarului de a încheia anumite asigurări privind răspunderea civilă faţă de terţi, în privinţa vandalismului pe stadion. Şi datorită faptului că gazonul a fost foarte mult folosit şi acum ne aflăm într-o perioadă de mentenanţă a lui, pe care o întrerupem efectiv pentru meciul acesta, am solicitat şi o poliţă de asigurare dacă gazonul se deteriorează iremediabil.

Atenţie, am solicitat o poliţă de asigurare de înlocuire a gazonului, doar în cazul în care se deteriorează iremediabil. Este o măsură aplicată datorită gradului de risc al meciului, datorită faptului că gazonul vine după o perioadă intensivă de folosire şi se află în perioada de mentenanţă, a climei, şi doar în cazul în care se deteriorează iremediabil.

Valoarea asigurării se ridică la suma de înlocuire a gazonului. Dacă se deteriorează iremediabil, asta este foarte important de precizat. Dacă se deteriorează iremediabil şi se înlocuieşte gazonul cu 2 lei, noi spunem 2 lei. Dacă va costa 70 de milioane, atunci aceasta va fi suma. Noi nu luăm mai mulţi bani decât costă înlocuirea gazonului. Noi solicităm o poliţă de asigurare care să asigure înlocuirea gazonului, ca să fim siguri că gazonul va fi înlocuit.

FCSB nu a fost de acord cu clauza aşa cum am pus-o noi prima oară. Încă se discută forma în care să apară această clauză. Aici sunt discuţiile legate de finalizarea contractului. Au mai fost nişte clauze pe care le-am discutat, le-am agreat de comun acord, suntem în discuţii cu ei la nivel instituţional pe bază de documente legale. Vrem ca acest eveniment să se desfăşoare corect pentru ambele părţi, atât pentru FCSB, cât şi pentru noi. Practic, această poliţă îi protejează pe cei de la FCSB din punctul nostru de vedere. Ne protejează pe noi, dar şi pe ei", a declarat Bichir, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel