Farul Constanţa a fost umilită de Sheriff Tiraspol. Echipa lui Hagi, eliminată din preliminariile Ligii Campionilor

Facebook Farul Constanta
Facebook Farul Constanta

Farul Constanţa a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor la fotbal de Sheriff Tiraspol, care s-a impus cu scorul de 3-0 (1-0, 1-0), după prelungiri, marţi seara, la Tiraspol, în manşa secundă a primului tur preliminar.

Campioana României a pierdut fără drept de apel duelul cu Sheriff, care a dominat partida, făcând diferenţa în prelungiri. Amine Talal (45+1), Jerome Ngom Mbekeli (99) şi Peter Ademo (105+1) au marcat golurile campioanei Republicii Moldova, după ce Farul s-a impus în primul joc, de la Ovidiu, cu 1-0.

Sheriff, care a ratat ocazii bune şi în prima manşă, a dominat partida de pe teren propriu şi a controlat-o de la un capăt la altul. Marocanul Talal a ratat primele ocazii ale gazdelor: a şutat puţin peste poartă de la 20 de metri (8), a reluat cu capul peste poartă din situaţie de singur cu portarul, din centrarea lui Zohouri (11), şi a executat cu efect un corner (27), dar Aioani a respins.

Farul a avut o primă tentativă de la distanţă, dar Koval nu a avut nicio emoţie la şutul lui Mazilu de la circa 30 de metri (32). Nedelcu a avut o intervenţie excelentă, blocându-l in extremis pe camerunezul Mbekeli (38), însă acelaşi african l-a servit în careu pe Talal (45+1), care a rămas singur cu Aioani, l-a driblat şi a deschis scorul. Gazdele au început bine şi repriza secundă, însă Aioani a respins şutul cu efect trimis de Badolo la colţul lung (50).

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a avut şansa egalării (51), printr-u contraatac în doi, Alibec - Mazilu, dar tânărul atacant transferat recent de Brighton, s-a pripit şi a trimis pe lângă poartă din poziţie ideală. Sheriff a rămas la cârma jocului şi a mai creat pericol prin Ademo (73) şi Mbekeli (76). Farul a ieşit mai mult la joc, dar nu a reuşit să creeze situaţii concrete în careul transnistrenilor, singura oportunitate fiind un lut al lui Tudor Băluţă de la circa 25 de metri (80), prins de Koval.

Campioana Republicii Moldova putea tranşa calificarea în faza următoare în timpul regulamentar, dar Aioani a respins şutul trimsi de Apostolakis (90+3) de la 22 de metri. Sheriff a fost vioara întâi şi în prelungiri, când Talal a şutat de la 20 de metri, dar Aioani a prins (92). Acelaşi Talal, cel mai bun om de pe teren, a fost blocat de Artean în momentul şutului (94). Gazdele s-au desprins în min. 99, la capătul unui contraatac purtat de Luvannor, care a trecut uşor de Artean şi i-a pasat şui Mbekeli, aflat liber, care a înscris. Soarta calificării a fost tranşată câteva minute mai târziu, când Mihai Popescu a pierdut o minge în preajma careului propriu, iar Ademo a marcat din pasa lui Vinicius Paiva (105+1).

Farul a presat în ultima repriză a prelungirilor, când Sheriff a jucat la conservare, însă echipa lui Hagi a fost în continuare neinspirată, fără vlagă. Sheriff Tiraspol va juca în al doilea preliminar al Ligii Campionilor cu Maccabi Haifa, care a câştigat ambele partide ale dublei cu Hamrun Spartans, 4-0 în Malta şi 2-1 în Israel.

Farul va juca în turul secund preliminar al Europa Conference League cu învinsa dintre Urartu şi Zrinjski. Zrinjski Mostar (Bosnia) a câştigat în deplasare cu Urartu, scor 1-0, în prima manşă, dar manşa a doua a intrat în prelungiri, după ce armenii aveau 2-1 după cele 90 de minute regulamentare. FC Sheriff Tiraspol - FCV Farul Constanţa 3-0 (1-0, 1-0), după prelungiri

Au marcat: Amine Talal (45+1), Jerome Ngom Mbekeli (99), Peter Ademo (105+1). Tiraspol, Stadion Sheriff Liga Campionilor - turul întâi preliminar (manşa secundă) În prima manşă: 0-1.

Au evoluat echipele: Sheriff: 35. Maxim Koval - 20. Armel Zohouri, 4. Munashe Garananga, 3. Didier Bueno - 10. Cedric Badolo (69. Peter Ademo, 69), 8. Joao Paulo Fernandes, 18. Moussa Kyabou (21. Cedric Ngah, 113), 14. Amine Talal (căpitan; 11. Ricardinho, 120+1), 16. Kostas Apostolakis (23. Cristian Tovar, 103) - 17. Jerome Ngom Mbekeli (2. Adamou Ibrahim Djibo, 113), 90. Henrique Luvannor (27. Vinicius Paiva, 103).

Antrenor: Roberto Bordin. Rezerve neutilizate: 1. Victor Straistari, 33. Serghei Paşcenco - 24. Danila Forov, 26. Artiom Dijinari, 31. Dan-Angelo Boţan. Farul: 12. Marian Aioani - 25. David Kiki (22. Dan Sîrbu, 88), 3. Mihai Popescu, 21. Kevin Boli (17. Ionuţ Larie, 57), 27. Andrei Borza - 18. Andrei Artean, 16. Dragoş Nedelcu (10. Marco Borgnino, 79), 24. Constantin Grameni - 26. Adrian Mazilu (23. Nicolae Carnat, 88), 9. Rivaldinho (6. Tudor Băluţă, 58), 7. Denis Alibec (căpitan; 8. Ionuţ Vînă, 114).

Antrenor: Gheorghe Hagi. Rezerve neutilizate: 1. Alexandru Buzbuchi - 5. Diogo Queiros, 45. Gustavo Marins, 77. Enes Sali, 80. Nicolas Popescu. Arbitru: Miguel Nogueira; arbitri asistenţi: Pedro Almeida, Rui Teixeira; al patrulea oficial: André Narciso (toţi din Portugalia) Arbitru video: Luis Godinho; arbitru asistent video: Bruno Esteves (ambii din Portugalia)

Delegat UEFA: Cristiano Ascari (San Marino); observator UEFA pentru arbitri: Andreas Schluchter (Elveţia) Cartonaşe galbene: Boli (43), Mbekeli (95), Alibec (101), Bueno (101).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel