EXCLUSIV  „Exploatarea în orb” a unei națiuni!

Jurnalistul Alexandru Cumpănașu atrage atenția că asupra națiunii române este folosită o tehnică a serviciilor secrete, de exploatare în orb. El crede că națiunea își va da seama până când este prea târziu. 

Iată analiza politică scrisă de Alexandru Cumpănașu pentru DCNews

Metoda „exploatării în orb”  este folosită de milenii de către instituții sau de diverse organizații, pentru a determina persoane sau grupuri de persoane să facă sau să creadă,  ceea ce dorește respectiva intituție/organizație/persoană interesată,  fară ca aceasta/aceștia să își dea seama.

Cel mai adesea,  metoda este folosită de serviciile de informații externe,  dar și interne  în dirijarea unor mesaje, în promovarea unor interese ce țin de interesul țării. Dar au inceput să o foloseasca la fel de des și multinaționalele sau marile companii care își angajează oameni retrași din servicii, pentru spionajul comercial. Nu este cazul analizei de față însă.

Pentru a explica titlul, mă vad nevoit să explic întâi conceptul:  “Exploatarea în orb” a cuiva presupune din partea celui/celor care o practică o analiză amanunțită a persoanei/persoanelor vizate. Aceasta include TOT: profil psihologic, vicii,  anturaj, convingeri, mediul familial, trecutul acțiunilor persoanei, astfel încât atunci când se trece la acțiune , persoana respectivă să nu simtă ca este folosită ci dimpotrivă acțiunile sale să vina ca o curgere firescă din setul propriu de valori, convingeri, defecte ale sale…

Este un proces extrem de amplu, indiferent că vorbim de spionaj extern sau intern, manipularea unor decizii guvernamentale sau declansarea unor conflicte. Însă,  la fel de complex este procesul și în cazul în care se dorește obținerea de informații din interiorul unui clan interlop sau celulă teroristă.

Acum dați-mi voie să mă întorc la ceea ce mă doare pe mine foarte tare. Am explicat conceptul  în termeni generali,  pentru un anumit tip de situații. Însă,  eu am convingerea că astăzi asistăm, în fapt la “exploatarea în orb” a unei națiuni: națiunea romană.

Serviciile externe extrem de bine pregătite în astfel de tactici au studiat atent psihologia poporului român de-a lungul timpului, apetența aproape bolnavicioasă pentru barfă, scandal sau conspirații precum și toate celelalte componente exploatibile în procesul de inoculare fără să-și dea seama  a unor dorințe, așteptări  ba chiar decizii ale poporului român dupa cum observ în ultima vreme…

De aceea tot ce se întamplă  în această perioadă  și cu România este extrem de apropiat de “exploatarea în orb” a unei națiuni. Adică  folosirea națiunii române pe baza “caracteristicilor” studiate și prestabilite ca actor sau instrument în interesul altor state. 

Meciul prezidențialelor a început deja iar bătălia pentru România este uriașă. De asemenea evoluția tehnologiei și inteligenței artificiale în general, determină actorii statali să devină și mai sofisticați în procesul de transformare a poporului român într-un actor fără voia lui împotriva propriilor interese prin susținerea unor idei, concepte sau practici ce sunt atent inoculate în urma deceniilor de studiu asupra “subiectului” . 

De aceea fiecare scandal, atitudine, eveniment major pe care îl descifrez cu această cheie…

Din păcate însa la “exploatarea în orb” a națiunii române , participă voluntar  și grupări voluntare , bine pregătite sau cointeresate de diverși actori statali…

Astfel viciile poporului român sunt convins că vor fi atent “valorificate”… spre disperarea aceste națiuni când își va  da seama… atunci însă va fi prea târziu!!!

Notă: Titlul de homepage, introducerea aparțin redacției, titlul și textul aparțin autorului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel