Ed Sheeran, dat în judecată pentru plagiat

Ed Sheeran a fost dat în judecată pentru 20 de milioane de dolari, într-un proces în care a fost acuzat de plagiat de doi artişti, care au spus că una dintre piesele din repertoriul cântăreţului britanic, intitulată „Photograph”, a fost copiată după o compoziţie a lor.

Ed Sheeran, în vârstă de 25 de ani, a lansat numeroase cântece de succes, precum „Lego House”, „The A Team”, „Sing”, „Give Me Love”, a compus single-uri pentru mai mulţi artişti - Taylor Swift şi One Direction -, iar piesa lui intitulată ”Thinking Out Loud” s-a clasat de curând pe primul loc în topul preferinţelor exprimate de mii de tineri căsătoriţi din lumea întreagă, potrivit Digi24.

Tânărul artist britanic a fost acuzat de plagiat de doi autori-compozitori care au spus că single-ul „Photograph”, lansat în 2015, al cărui videoclip a generat peste 200 de milioane de vizualizări pe YouTube, reprezintă „o copie palidă” a cântecului lor „Amazing”, compus în 2009 şi interpretat de câştigătorul ediţiei britanice a emisiunii „X Factor” din 2010, Matt Cardle. 

Johnny McDaid, membru al trupei Snow Patrol, care a compus cântecul „Photograph” în colaborare cu Ed Sheeran, a fost şi el dat în judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel