Două victorii şi un egal, bilanţul echipelor româneşti care au jucat joi în Conference League

Fotografie de la Furknsaglam, Pexels
Fotografie de la Furknsaglam, Pexels

Farul Constanţa, Sepsi Sf. Gheorghe şi CFR Cluj au terminat neînvinse seara de Conference League pentru echipele româneşti. 

Farul Constanţa a învins formaţia armeană FC Urartu cu scorul de 3-2 (2-2), joi seara, la Ovidiu, în manşa întâi din turul al doilea preliminar al Europa Conference League la fotbal.

Farul a marcat prin Tudor Băluţă (minutul 27), Adrian Mazilu (45+4) şi Ionuţ Larie (90+5), iar Urartu, prin Artem Maksimenko (23) şi Ivan Zotko (38).

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a dezamăgit în cea mai mare parte a meciului. În faţa unui adversar care a arătat destul de bine din punct de vedere tactic, campioana României a evoluat modest, lent, previzibil, cu multe greşeli în apărare şi imprecizii în atac, iar câţiva jucători, ca Denis Alibec, nu au fost în formă.

Farul a fost destul de periculoasă în primele 20 de minute. Dragoş Nedelcu a reluat imprecis în minutul 7. David Kiki a şutat slab pe spaţiul porţii (13). Nedelcu nu a reuşit să fructifice o acţiune iniţiată de Benchaib (20).

Urartu a deschis scorul împotriva cursului jocului, prin Artem Maksimenko în minutul 23 la capătul unei acţiuni rapide, la care defensiva gazdelor nu a fost atentă. Farul a egalat în minutul 27 după o mare greşeală a portarului Melihov, care nu a reuşit să reţină şutul lui Tudor Băluţă.

La o nouă neatenţie a fundaşilor Farului, căpitanul Jirair Margarian a fost aproape de gol (34). Patru minute mai târziu, Ivan Zotko a transformat o lovitură liberă, la portarul Marian Aioani a fost vinovat.

Alibec a trimis în portar din lovitură liberă, din poziţie foarte bună (44). Adrian Mazilu a egalat în min. 45+4 cu o execuţie spectaculoasă. Alibec a avut şansa golului la ultima fază a primei reprize.

Urartu a început mai bine actul secund, părând o echipă mai articulată, iar Maksimenko a lovit bara (48). Farul a revenit destul de repede la cârma jocului, iar Piloian a scos din faţa porţii la şutul lui Rivaldinho (55). Tot Rivaldinho a fost periculos după două minute.

Urartu a avut o mare ocazie prin Dramane Salou (64), când apărarea Farului a fost din nou nesigură.

Farul a controlat finalul întâlnirii, în care Urartu s-a retras mult şi a părut să acuze oboseala. Mazilu a irosit o mare ocazie, trimiţând în afara cadrului porţii (83), la fel ca Băluţă patru minute mai târziu. Ratarea meciului a aparţinut lui Alibec, care a trimis paralel cu linia porţii (90+2).

Ionuţ Larie a adus golul unei victorii meritate, cu un şut de la circa 20 de metri (90+5), scrie Agerpres.

CFR Cluj, doar egal cu Adana Demirspor 

CFR Cluj a terminat la egalitate cu formaţia turcă Adana Demirspor, 1-1 (1-0), joi seara, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca, în prima manşă din turul al doilea preliminar al Europa Conference League la fotbal.

Spaniolul Jefte Betancor (6) a marcat pentru gazde, în timp ce golul turcilor a fost reuşit de francezul Benjamin Stambouli (77).

Oaspeţii au avut prima mare ocazie a meciului, portarul Sava salvând golul la şutul marocanului Belhanda, la colţ (5).

Un minut mai târziu, Camora a trimis un şut-centrare, Avounou a deviat, iar Jefte Betancor a reluat în poartă (6). CFR Cluj a fost aproape de desprindere, dar voleul lui Manea, cu pământul, a trimis mingea peste poartă (9).

Ajeti (22) a avut şi el o situaţie bună, dar a trimis cu capul pe direcţia portarului.

Sava a avut o nouă intervenţie remarcabilă (35), în faţa lui Ndiaye (35).

Ultima ocazie a primei reprize a fost semnată de Avounou, care a şutat de la 22 de metri, dar portarul a reţinut (45+3).

Oaspeţii au început mai bine repriza secundă, dar Sava a respins şutul trimis de Akbaba (49) din afara careului. Adana Demirspor a ratat o mare ocazie de egalare prin Belhanda (62), care a reluat pe lângă poarta goală, după o minge respinsă greşit de Ajeti.

CFR, care a arătat o scădere fizică odată cu trecerea timpului, a avut o şansă notabilă (72), prin noul-intrat Filip, care a reluat cu capul pe lângă poartă din centrarea lui Camora.

Echipa antrenată de Patrick Kluivert a dominat jocul minute bune şi şi-a creat mai multe ocazii de gol. Sava a respins şutul trimis de Yusuf Sari (75) din marginea careului, apoi Ndiaye (76) a reluat cu capul pe lângă bară. Adana Demirspor a egalat în min. 77, când mingea a sărit din Ndiaye perfect pentru Benjamin Stambouli, care a reluat imparabil reia cu latul.

Imediat, CFR a avut şansa de a reveni în avantaj (78), dar Karacic a respins salvator la şutul lui Camora.

Oaspeţii au mai avut ocazii prin Yusuf Sari (80), când Sava a fost la post din nou, şi prin Nani (82), al cărui şut din careu a fost deviat de Kresic în corner.

Sepsi, victorie la zero cu ŢSKA Sofia 

Echipa de fotbal Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a câştigat cu scorul de 2-0 (0-0) partida cu formaţia ŢSKA Sofia disputată, joi seara, pe Stadionul Bulgarska Armia din Sofia, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa Conference League.

Considerată favorită la calificarea în faza următoare, formaţia bulgară a început în ofensivă meciul, reuşind să pună constant presiune pe defensiva echipei covăsnene. În aceste condiţii, antrenorul Liviu Ciobotariu a mizat pe contraatac, lucru care a făcut ca ocaziile mari şi golurile să aparţină formaţiei sale.

Marius Ştefănescu a fost jucătorul care a condus atacul celor de la Sepsi, reuşind să destabilizeze apărarea adversă de mai multe ori prin viteza sa. În minutul 17 a scăpat pe contraatac după o degajare a portarului Niczuly, însă pasa către Safranko, aflat într-o poziţie foarte bună, a fost imprecisă şi mingea a fost ulterior respinsă. Ştefănescu a centrat în minutul 35 dintr-o lovitură liberă, dar Bălaşa a trimis cu capul peste poartă din 6 metri.

Acelaşi Ştefănescu s-a mai aflat în două rânduri aproape de gol, dar portarul Gustavo Busatto a reuşit să se opună şuturilor sale (41 şi 45+2).

Alte două mari ocazii au fost ratate de Safranko (28), care nu a reuşit să profite de o bîlbâială a defensivei adverse, şi Cosmin Matei (29), cel care din poziţie singur cu portarul a ales să paseze la Păun în loc să şuteze, iar fundaşii au respins.

De partea cealaltă, formaţia bulgară, în ciuda unei posesii prelungite nu a reuşit să pună prea mult în pericol poarta lui Niczuly în prima repriză. Heinz (6 şi 20) şi Phaeton (16) au încercat să deschidă scorul, însă şuturile lor au fost fie respinse, fie nu au prins cadrul porţii. În minutul 27 Koch a prelungit o centrare până la Lindseth, însă acesta a trimis cu capul peste bara transversală.

Repriza secundă a avut aceeaşi desfăşurare, singura diferenţă fiind faptul că Sepsi a reuşit să fructifice două dintre ocaziile sale de gol, cu ajutorul portarului brazilian al formaţiei ŢSKA Sofia, Gustavo Busatto.

Tabela de marcaj s-a modificat prima oară în minutul 68, când Păun i-a pasat lui Varga, portarul Busatto a respins în faţă, iar mingea revenită la Păun a fost trimisă de acesta în plasă.

Golul al doilea a venit tot în urma unei erori a lui Gustavo Busatto, care a ieşit greşit din poartă şi a fost deposedat de Rondon (81). Acesta i-a pasat scurt lui Roland Varga, care a înscris de la aproximativ 25 de metri lateral stânga în poarta goală.

Partida se putea încheia cu o diferenţă şi mai mare de scor, însă Vitalie Damaşcan (88) şi Branislav Ninˆaj (89) au trimis în bară.

Singurele ocazii ale formaţiei ŢSKA Sofia în repriza secundă au fost semnate de Ivan Turiţov (59) şi Estrada (90+2).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel